Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 | Η Γαλλία καλεί 45 χώρες σε συμμαχία για το μείζον θέμα της ασφάλειας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 | Η Γαλλία καλεί 45 χώρες σε συμμαχία για το μείζον θέμα της ασφάλειας

Σκιά ανησυχίας πλανιέται πάνω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ωθώντας τη Γαλλία σε μια άνευ προηγουμένου έκκληση για βοήθεια. Σε μια προσπάθεια θωράκισης της διοργάνωσης από τρομοκρατικές απειλές και λοιπούς κινδύνους, η γαλλική κυβέρνηση στράφηκε σε 45 χώρες, ζητώντας στρατιωτική και αστυνομική συνδρομή.

Σύμφωνα με το σχέδιο, περίπου 45.000 αστυνομικοί, 20.000 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας και 15.000 στρατιώτες θα σχηματίσουν ένα πολυεπίπεδο δίχτυ ασφαλείας. Η πρωτοφανής αυτή κινητοποίηση οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι τροφοδοτούν φόβους για τρομοκρατικές επιθέσεις.

"Το υφιστάμενο ασφαλιστικό πλαίσιο, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση", δήλωσε χαρακτηριστικά Γάλλος στρατιωτικός αξιωματούχος. Η Γαλλία ελπίζει ότι η συμμαχία ασφαλείας που χτίζει θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, προσφέροντας στους αθλητές και τους θεατές ένα ασφαλές και εορταστικό περιβάλλον.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.