Θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ - Στασιμότητα στην πρόοδο

Θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ - Στασιμότητα στην πρόοδο

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των θανάτων σε τροχαία ατυχήματα έφτασε τους 20.400 σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ. Παρά τη μικρή μείωση κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να ανησυχεί, ενώ λίγα κράτη μέλη φαίνεται να προχωρούν προς την επίτευξη του στόχου μείωσης των θανάτων κατά 50% έως το 2030, σύμφωνα με την ΕΕ και τον ΟΗΕ.

Το 52% των ατυχημάτων συνέβησαν σε επαρχιακούς δρόμους, ενώ το 38% σε αστικές περιοχές και το 9% σε αυτοκινητoδρόμους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί η ανησυχητική κατάσταση που αφορά τους ποδηλάτες, καθώς είναι η μόνη ομάδα που δεν παρατηρείται σημαντική μείωση των θανάτων κατά την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι άνδρες φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, με το 77% των θανάτων να αποδίδεται σε αυτούς. Επιπλέον, άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω κινδυνεύουν περισσότερο, ενώ οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ποσότητα των θανάτων, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Παρόλο που η μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα φαίνεται να είναι ασήμαντη, ορισμένες χώρες επιδεικνύουν πρόοδο. Τα ποσοστά των θανάτων εξακολουθούν να είναι υψηλά σε ορισμένες χώρες, με τη Σουηδία και τη Δανία να έχουν τους ασφαλέστερους δρόμους, ενώ η Βουλγαρία και η Ρουμανία αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.