Ο καιρός σήμερα | Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ στο Αιγαίο - Άνοδος θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα | Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ στο Αιγαίο - Άνοδος θερμοκρασίας

Oι καιρικές συνθήκες σήμερα δείχνουν την άνοιξη σε πλήρη εξέλιξη, ειδικά στην ηπειρωτική χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τους 29 βαθμούς, δίνοντας την αίσθηση του καλοκαιριού. Στον τομέα των ανέμων, οι βόρειοι άνεμοι θα είναι εμφανείς, με ένταση 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Παράλληλα, η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, κυρίως στα επικρατέστερα τμήματα της χώρας. Στην Αττική, παρατηρείται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα ανατολικά. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι αναμένεται να είναι βόρειοι με ένταση 4 με 5, ασθενείς από το απόγευμα, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος πρόσκαιρα όμως το μεσημέρι θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ανατολικά θα σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: 

Αραιές νεφώσεις, με πυκνότερες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ, έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Θερμοκρασία: 11 έως 28°C (2 με 3°C χαμηλότερη στην Ήπειρο).

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: 

Γενικά αίθριος καιρός. Βόρειοι έως βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, 7 μποφόρ στα ανατολικά και τοπικά έως 8 μποφόρ το μεσημέρι. Θερμοκρασία: 12 έως 27°C.

Κυκλάδες, Κρήτη: 

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στην Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ, 8 μποφόρ στις Κυκλάδες έως το μεσημέρι. Θερμοκρασία: 14 έως 22°C, έως 25°C τοπικά στη νότια Κρήτη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα: 

Γενικά αίθριος καιρός. Βόρειοι έως βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, 7 μποφόρ στα βόρεια βορειοανατολικά. Θερμοκρασία: 16 έως 25°C.

Θεσσαλία: 

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Βόρειοι έως βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, 6 μποφόρ πρόσκαιρα στις Σποράδες. Θερμοκρασία: 10 έως 29°C, έως 23°C στις Σποράδες.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.