Καιρός σήμερα | Βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα | Βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για τον καιρό, προειδοποιώντας για έντονη κακοκαιρία που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από σήμερα το απόγευμα έως και το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδευόμενες από πυκνά φαινόμενα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, θα πλήξουν αρχικά τα δυτικά τμήματα της Ελλάδας, επεκτάνοντας σταδιακά προς τα κεντρικά, βόρεια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και πιθανώς δυτικά και νότια τμήματα της Κρήτης.

Αναλυτικά:

  • Από νωρίς το απόγευμα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Από αργά το απόγευμα: Ίδιας έντασης φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως δυτικά) και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
  • Βραδινές ώρες: Επέκταση των φαινομένων προς κεντρική και ανατολική Μακεδονία (Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα), Σποράδες, βόρεια Εύβοια, Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς δυτική Κρήτη.

Αττική:

Ηλιοφάνεια, η οποία όμως θα δώσει σιγά σιγά τη θέση της σε νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ στην αρχή, στρέφοντας νότια και ενισχυόμενοι έως 4 με 6 μποφόρ το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις, οι οποίες όμως θα πυκνώσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι. Περιμένουμε τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Από το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.