Πάσχα | Σχεδόν 100% η πληρότητα σε πολλές περιοχές

Πάσχα | Σχεδόν 100% η πληρότητα σε πολλές περιοχές

Με το Πάσχα να πλησιάζει, η ζήτηση για διαμονή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αγγίζει το 100%. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου μίλησε στο ΕΡΤNEWS για την τρέχουσα εικόνα και τις προσδοκίες για την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η διαθεσιμότητα καταλυμάτων σε δημοφιλείς προορισμούς είναι ήδη εξαιρετικά περιορισμένη. "Υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές που πλησιάζουν το 100% πληρότητα για το Πάσχα", αναφέρει χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή κίνηση, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, συγκρίσιμα με τα περσινά. Τα ταχύπλοα δρομολόγια θα αυξηθούν σταδιακά από τον Μάιο, ενώ η κίνηση προς τα νησιά αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται από τα συμβατικά πλοία.

Σε σχέση με τις τιμές, ο κ. Οικονόμου εκτιμά ότι θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα. "Οι αυξήσεις δρομολογούνται συνήθως γύρω στο Μάιο", εξηγεί, "οπότε για το Πάσχα οι τιμές αναμένονται σταθερές." Πάντως, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι το κόστος λειτουργίας για τα τουριστικά καταλύματα έχει αυξηθεί αισθητά, λόγω παραγόντων όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα καύσιμα και οι πληθωριστικές πιέσεις. "Σίγουρα δεν θα πάμε σε μείωση τιμών", προβλέπει. "Το ευτυχές σενάριο θα είναι να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα."

Αναφορικά με τους δημοφιλείς προορισμούς, ο κ. Οικονόμου ξεχωρίζει την ηπειρωτική Ελλάδα, και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. "Έχουν πάρα πολύ κίνηση τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει και οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα", υπογραμμίζει.

Στη Μαγνησία, μάλιστα, έχουν δοθεί κίνητρα τιμολογιακά για να ενθαρρύνουν τον τουρισμό μετά τις καταστροφές από τις θεομηνίες. "Οι τιμές είναι εξαιρετικές", σημειώνει ο κ. Οικονόμου. Συνοψίζοντας, η φετινή εορταστική περίοδο του Πάσχα αναμένεται με έντονη ζήτηση και σταθερές τιμές. Η ηπειρωτική Ελλάδα, με την πλούσια ομορφιά και τα προσιτά καταλύματα, προβάλλεται ως ελκυστικός προορισμός για πλήθος επισκεπτών.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.