Ολυμπία Οδός | Στο 38% η πρόοδος στο Πάτρα – Πύργος – Ποιο τμήμα ξεπέρασε το 55%

Ολυμπία Οδός | Στο 38% η πρόοδος στο Πάτρα – Πύργος – Ποιο τμήμα ξεπέρασε το 55%

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού συνεχίζει να προχωρά, καθώς η συνολική πρόοδος έχει φτάσει στο 38,4%, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν διαθέσιμες. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου, οι πιστοποιήσεις έχουν ξεπεράσει τα 113 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πρόοδος είχε ανέλθει στο 30% στις αρχές του έτους. Κατά τον μήνα Απρίλιο, αναμένεται να υπερβεί το 40%, με στόχο το τέλος του Ιουνίου η πρόοδος να φτάσει άνω του 55%. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η συνολική πρόοδος θα προσεγγίσει το 85% με την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του νέου αυτοκινητόδρομου από φέτος.

Tο τμήμα Γαστούνη-Πύργος, κατασκευάζεται από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ και έχει φτάσει πάνω από το 57%, με προχωρημένες ασφαλτοστρώσεις σε περίπου το 50% του τμήματος. Εκεί υπάρχει αισιοδοξία για ολοκλήρωση έως το τέλος της χρονιάς. Στο τμήμα Καραίικα-Γαστούνη, που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ, η πρόοδος έχει φτάσει στο 26,5%, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για ασφαλτοστρώσεις σε μήκος περίπου 3-4 χιλιόμετρα.

Στο τμήμα Μιντιλόγλι-Καραϊικα, υπό την επίβλεψη της ΑΒΑΞ, η πρόοδος έχει φτάσει το 35%, με προγραμματισμένη αύξηση στο επόμενο διάστημο. Αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις, αυτές πραγματοποιούνται σε μήκος 4-5 χιλιομέτρων.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος, μήκους 74,8 χιλιομέτρων, που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος, ενώ θα προσθέσει περίπου 50 χιλιόμετρα σύχρονου κλειστού αυτοκινητοδρόμου και περίπου 65 χιλιόμετρα αναβαθμισμένης παλιάς εθνικής οδού. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.