Νέες αλλαγές στο σύστημα απουσιών και αυστηρότερα μέτρα κατά του bullying για τη νέα σχολική χρονιά

Νέες αλλαγές στο σύστημα απουσιών και αυστηρότερα μέτρα κατά του bullying για τη νέα σχολική χρονιά

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας εισάγει ένα νέο σύστημα που θα διαχειρίζεται τις απουσίες των μαθητών. Μέσω ενός συστήματος που θυμίζει "μαθητικό point system", προβλέπονται σημαντικές αλλαγές στην καταγραφή και τη διαχείριση των απουσιών.

Η πρώτη και πιο εμφανής αλλαγή είναι η ψηφιακή καταγραφή των απουσιών μέσω της πλατφόρμας e-Parents, που θα επιτρέπει στους γονείς να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση για την παρουσία των παιδιών τους στο σχολείο.

Επίσης, επανέρχεται η διάκριση των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες, ενώ ο αριθμός των επιτρεπόμενων απουσιών ορίζεται σε 114 για κάθε μαθητή. Ωστόσο, η σημασία αυτού του αριθμού αλλάζει, καθώς τώρα και η καθυστέρηση λιγότερο από 15 λεπτά θα επιφέρει απουσία, εάν συμβεί τρεις φορές. Τέλος, οι καθηγητές δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαγράφουν απουσίες από το αρχείο, με εξαίρεση σοβαρές ιατρικές περιπτώσεις.

Πέραν αυτών των αλλαγών, το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς της πενθήμερης αποβολής και της οικονομικής ευθύνης των γονέων σε περιπτώσεις υλικών ζημιών στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, προβλέπεται η ψηφιοποίηση του απουσιολογίου και άλλων σχολικών εγγράφων, ενώ η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική. Με αυτές τις αλλαγές, το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και την προαγωγή μιας ασφαλούς και υγιούς μάθησης.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.