Το Ριφιφί του 1992 υπαίτιο για καθίζηση του οδοστρώματος στην Καλλιρόης

Το Ριφιφί του 1992  υπαίτιο για καθίζηση του οδοστρώματος στην Καλλιρόης

Η ασφαλτόστρωση της οδού Καλλιρόης ολοκληρώθηκε, καθώς συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν άμεσα στο σημείο όπου είχε προκληθεί καθίζηση του οδοστρώματος, λόγω του ριφιφί που είχε λάβει χώρα πριν από 31 χρόνια. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη, καθώς η γη άνοιξε στη μεσαία λωρίδα του δρόμου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

Από την αρχή, συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ έσπευσαν στο σημείο για να εξετάσουν τα αίτια της καθίζησης. Το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο: H τρύπα που δημιουργήθηκε οφείλονταν στο παρελθόν, στο περίφημο ριφιφί του 1992. Από το βράδυ που διαπιστώθηκε το πρόβλημα, η Περιφέρεια Αττικής αντέδρασε άμεσα. Τα συνεργεία εργάστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για το κλείσιμο της τρύπας και την επαναστρώση του οδοστρώματος.

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 1992, άγνωστοι διέπραξαν κλοπή στην Τράπεζα Εργασίας επί της οδού Καλλιρόης 19, δημιουργώντας έναν υπόγειο τούνελ από το ποτάμι Ιλισό μέχρι την τράπεζα. Αυτή η ενέργεια αποδείχθηκε υπεύθυνη για την τρέχουσα κατάσταση, καθώς εδώ και 31 χρόνια δεν είχε γίνει καμία ενίσχυση του οδοστρώματος. Το παράδοξο σε αυτή την ιστορία είναι πως οι συνέπειες του ριφιφί του 1992 αποδείχθηκαν εξαιρετικά μακροχρόνιες, καθώς οδήγησαν στη σημερινή καθίζηση του οδοστρώματος.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.