Κυριάκος Μητσοτάκης | Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ανακοίνωσε το μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα ειδικό μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 15%, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Με αυτό το μέτρο, ο Πρωθυπουργός έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά της αποχής από τις ευρωεκλογές, καλώντας τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να επικεντρωθούν στη δουλειά τους μέχρι την ημερομηνία των κάλπεων στις 9 Ιουνίου.

Η εισήγηση του πρωθυπουργού:

«Κεντρικός στόχος μας παραμένει να βελτιώνεται η καθημερινή ζωή των πολιτών υπερβαίνοντας παθογένειες από το παρελθόν ώστε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα μας σταδιακά να προσεγγίζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα» ξεκίνησε στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός κάνοντας ειδική αναφορά «στο σημαντικό νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη» που συζητείται αύριο στη Βουλή.

«Μια αλλαγή που καθυστέρησε εδώ και 110 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθεί η κυβέρνηση ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εκεί όπου η ταχύτερη απονομή αποφάσεων έχει και οικονομικό αντίκτυπο. Το νέο πλαίσιο περιορίζει τις αναβολές και αναθέτει συγκεκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένους δικαστές ώστε να υπάρχει λογοδοσία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.