Κλιμάκωση του κορωνοϊού και αύξηση της χρήσης κοκαΐνης - Οι προειδοποιήσεις του καθηγητή Θωμαΐδη

Κλιμάκωση του κορωνοϊού και αύξηση της χρήσης κοκαΐνης - Οι προειδοποιήσεις του καθηγητή Θωμαΐδη

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τα ευρήματα στα λύματα της Αττικής και τα υψηλά επίπεδα κορωνοϊού, αλλά και κοκαΐνης που βρέθηκαν σε αυτά. Σχετικά με την αύξηση της χρήσης κοκαΐνης, ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι «το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Έχει μειωθεί η τιμή της κοκαΐνης, μέσα στην πανδημία διπλασιάστηκε η χρήση και κάποιους μήνες τριπλασιάστηκε».

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε ότι «το 0,3% του πληθυσμού της Αττικής (από τα 4,2 εκατομμύρια χρηστών του δικτύου της ΕΥΔΑΠ) είναι χρήστες κοκαΐνης». Αυτό το ποσοστό, όπως εξήγησε, είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Σε αριθμό, πρόκειται για περίπου 120.000 πολίτες.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι «η χρήση της κοκαΐνης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, νευρολογικές βλάβες και ψυχολογικές διαταραχές». Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι «τα επίπεδα του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής έχουν αυξηθεί κατά 200% τον τελευταίο μήνα».

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.