Αυστηρότερες κυρώσεις για το μπούλινγκ - Πενταήμερες αποβολές στα σχολεία

Αυστηρότερες κυρώσεις για το μπούλινγκ - Πενταήμερες αποβολές στα σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου του bullying στα σχολεία και των προβλημάτων απουσιών στο πλαίσιο της εκπαίδευσης.

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε την αυξανόμενη επιδείνωση του προβλήματος του bullying όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον δυτικό κόσμο. Ως απάντηση, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για την καταγραφή και διαχείριση των περιστατικών, όπου γονείς και μαθητές θα μπορούν να καταγγέλλουν ενώ θα δημιουργηθούν επιστημονικές επιτροπές για την αντιμετώπιση των σοβαρότερων περιστατικών. Επιπλέον, ανακοίνωσε την επαναφορά της πενταήμερης αποβολής για τις περιπτώσεις bullying, καθώς και την επαναφορά του διαχωρισμού των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες.

Όσον αφορά στην ασφάλεια στα πανεπιστήμια, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι η περίοδος της ανομίας έχει περάσει, επισημαίνοντας τη σημασία της παρέμβασης της πολιτείας και της αστυνομίας σε περιπτώσεις που απαιτούνται.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.