ΑΠΘ | Απόπειρα εισβολής σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα από κουκουλοφόρους

ΑΠΘ | Απόπειρα εισβολής σε χώρο με πυρηνικό αντιδραστήρα από κουκουλοφόρους

Σοκ και ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη ότι ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να εισβάλλει στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου στεγάζεται πυρηνικός αντιδραστήρας χαμηλής ισχύος. Η εφιαλτική επιχείρηση, που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, έφερε αντιμέτωπους τους δράστες με τον κίνδυνο έκλυσης ραδιενέργειας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και την ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, οι κουκουλοφόροι, φέρεται να χρησιμοποίησαν αλυσοπρίονο για να διαρρήξουν το εξωτερικό περίβλημα προστασίας του πυρηνικού αντιδραστήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του πρώτου από τα δύο συστήματα θωράκισης, αφήνοντας εκτεθειμένο τον αντιδραστήρα.

Ενώ τα κίνητρα της ομάδας παραμένουν ασαφή, η ύπαρξη πυρηνικού υλικού και ραδιενεργών ουσιών στον χώρο καθιστά την ενέργεια αδιανόητα ριψοκίνδυνη. Εκτός από τον άμεσο κίνδυνο για τους ίδιους τους δράστες, μια τυχόν διαρροή ραδιενέργειας θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες για την υγεία φοιτητών, καθηγητών και λοιπού προσωπικού του ΑΠΘ.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.