Πρωτοποριακό τριπλό φάρμακο για την υπέρταση αναπτύσσουν ερευνητές

Πρωτοποριακό τριπλό φάρμακο για την υπέρταση αναπτύσσουν ερευνητές

Ερευνητές έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της υπέρτασης με την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού τριπλού φαρμάκου που περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές δραστικές ουσίες. Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το νέο αυτό φάρμακο προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης συγκριτικά με τις υπάρχουσες θεραπείες. Ο καθηγητής Γιάννης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ανέφερε ότι το φάρμακο όχι μόνο μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος αλλά και να μειώσει τις παρενέργειες που συχνά συνοδεύουν τις παραδοσιακές θεραπείες.

Κλινικές δοκιμές που διεξήχθησαν σε περισσότερους από 500 ασθενείς έδειξαν ότι το νέο τριπλό φάρμακο βοήθησε στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά μέσο όρο 20 mmHg σε διάστημα έξι μηνών. Αυτά τα αποτελέσματα θεωρούνται σημαντικά για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων που συνδέονται με την υπέρταση. Ο Δρ. Νίκος Καραγιάννης, ένας από τους βασικούς συντελεστές της μελέτης, δήλωσε: «Αυτό το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζουμε τη θεραπεία της υπέρτασης, προσφέροντας μια πιο αποδοτική και ασφαλή λύση».

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image