Πρώιμη ένδειξη της νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι η κατάθλιψη

Πρώιμη ένδειξη της νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι η κατάθλιψη
Η κατάθλιψη που εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά τα 65 χρόνια μπορεί να αποτελεί πρώιμο σημάδι της νόσου Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με νέες έρευνες, η εναπόθεση β-αμυλοειδών τοξικών πλακών στον εγκέφαλο μπορεί να σχετίζεται με την εμφάνιση καταθλιπτικών συμπτωμάτων. Αυτές οι πλάκες θεωρούνται κεντρικός παράγοντας στην ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ και η σύνδεσή τους με την κατάθλιψη μπορεί να αποκαλύψει νέες προοπτικές για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.
 
Η μελέτη αυτή προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Harvard και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Journal of the American Medical Association" (JAMA). Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. John Doe, σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις έρευνές τους για να κατανοήσουν καλύτερα τη σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και των νευροεκφυλιστικών διεργασιών του εγκεφάλου. Η ανίχνευση της κατάθλιψης ως πρώιμου συμπτώματος μπορεί να οδηγήσει σε πιο στοχευμένες θεραπείες και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με Αλτσχάιμερ. Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καθυστέρηση της προόδου της νόσου και να προσφέρει νέα εργαλεία στους επαγγελματίες υγείας για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής κατάστασης.
 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image