Λέκκας: "Οι διαχρονικές συνέπειες των καταστροφών στη Θεσσαλία και η ερημοποίηση"

Λέκκας: "Οι διαχρονικές συνέπειες των καταστροφών στη Θεσσαλία και η ερημοποίηση"

Για μία κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη συνθετότητα μίλησε ο Καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σε συνέντευξή του στο ΕΡΤNews. Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στις διαχρονικές επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία, επισημαίνοντας πως η περιοχή αυτή υποφέρει από σοβαρές καταστροφές, οι οποίες επηρεάζουν μακροπρόθεσμα την κοινωνία και την οικονομία της. Ειδικότερα, ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι οι συνεχείς καταστροφές, όπως πλημμύρες και σεισμοί, δημιουργούν σημαντικά ζητήματα. Η ερημοποίηση της Θεσσαλίας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές, καθώς ο συνδυασμός κλιματικών αλλαγών και ανθρωπογενών παραγόντων επιδεινώνει την κατάσταση.

"Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης," δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την προστασία και αποκατάσταση της περιοχής. Ο Λέκκας επισήμανε επίσης ότι η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών απαιτεί συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών. Η συνειδητοποίηση των επιπτώσεων και η προετοιμασία είναι κλειδιά για την προστασία της Θεσσαλίας και την αποφυγή περαιτέρω καταστροφών. Σε μια σύντομη ματιά στις καταστροφές που έχουν πλήξει τη Θεσσαλία, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η προληπτική δράση. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι διαχρονικές και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στα οικοσυστήματα και στην τοπική οικονομία.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image