Αυξήσεις τιμών στα φάρμακα: Τέλος στην υποκατάσταση, λέει ο Δαγρές

Αυξήσεις τιμών στα φάρμακα: Τέλος στην υποκατάσταση, λέει ο Δαγρές

Ο Γιάννης Δαγρές, φαρμακοποιός και αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, υποστήριξε ότι οι αυξήσεις τιμών στα φάρμακα είναι μία "δίκαιη ενέργεια" που θα βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, οι νέες τιμές θα εξασφαλίσουν την ισορροπία στην αγορά φαρμάκων και θα διασφαλίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Δαγρές τόνισε ότι αυτή η κίνηση είναι αναγκαία για να αποφευχθούν προβλήματα που έχουν προκύψει από τις χαμηλές τιμές και την αδυναμία διαθεσιμότητας ορισμένων φαρμάκων.

Οι αυξήσεις τιμών, κατά τον ίδιο, δεν θα επιβαρύνουν υπερβολικά τους καταναλωτές, καθώς το όφελος από την εξάλειψη της υποκατάστασης θα είναι σημαντικότερο. Ο Δαγρές υπογράμμισε επίσης ότι οι αυξήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε καλύτερη διαχείριση της αγοράς και θα δώσουν τη δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να παρέχουν πιο αποτελεσματική φροντίδα στους ασθενείς. Η ρύθμιση των τιμών, όπως ανέφερε, θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα των φαρμακείων και θα εξασφαλίσει την διαθεσιμότητα προϊόντων σε ένα ευρύτερο φάσμα.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε μία περίοδο όπου η υγειονομική κρίση έχει αυξήσει τις πιέσεις στην αγορά φαρμάκων και είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για τη σταθεροποίηση της. Ο κ. Δαγρές υποστηρίζει ότι με αυτές τις αυξήσεις θα επιτευχθεί η αναγκαία ισορροπία και η αγορά θα μπορέσει να λειτουργήσει πιο αποδοτικά.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image