Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε οκτώ περιοχές της Ελλάδας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε οκτώ περιοχές της Ελλάδας
Σε κίτρινο συναγερμό σήμερα Κυριακή (01/09) οκτώ περιοχές στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ο χάρτης πρόβλεψης, που εκδίδεται καθημερινά, αναφέρει ότι οι περιοχές με τον υψηλότερο κίνδυνο για φωτιά είναι οι εξής:
Η περιφέρεια Αττικής, η Ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Ελλάδα. Ο συναγερμός για αυτές τις περιοχές είναι υψηλός λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και των ξηρών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.
 

Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως η καύση ξερών χόρτων ή άλλων φυτικών υλικών. Οι πολίτες καλούνται επίσης να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν εστία φωτιάς. Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τυχόν πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image