Θεσσαλονίκη: Έτοιμο το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης

Θεσσαλονίκη: Έτοιμο το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης

Το μεγάλο έργο της κύριας γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για να παραδοθεί στο Ελληνικό Κράτος, όπως σημείωσε σήμερα η διοίκηση της ΑΚΤΩΡ, θυγατρικής του Ομίλου Intrakat, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε ότι ο στόχος επετεύχθη και ετοιμάζονται να παραδώσουν ενδεχομένως το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη. Η αναμονή των πολιτών της Θεσσαλονίκης φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς η κύρια γραμμή του Μετρό είναι εξοπλισμένη με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και πρόσθετες λειτουργίες ασφαλείας.

Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι το έργο αυτό δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των εργαζομένων της ΑΚΤΩΡ και τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του συστήματος μεταφορών, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη. Εκτός από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η νέα γραμμή του Μετρό υπόσχεται βελτιωμένες συνθήκες άνεσης και προσβασιμότητας για όλους τους επιβάτες. Η τελική φάση του έργου περιλαμβάνει τις τελευταίες δοκιμές και επιθεωρήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλα λειτουργούν αρμονικά και σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας. Με την ολοκλήρωσή του, το Μετρό Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, προσφέροντας λύσεις που συνδυάζουν την καινοτομία με την καθημερινή ανάγκη για αξιόπιστες και άνετες μεταφορές.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image