Κολυδάς: Πότε έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα

Κολυδάς: Πότε έρχεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς έκανε μία σημαντική ανάρτηση στο «X» για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, αναμένεται να καταφθάσει το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα, το οποίο θα επηρεάσει την κυκλοφορία «τύπου Π». Η κυκλοφορία «τύπου Π» αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο καιρού, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη συγκέντρωση νεφών και την αύξηση της βροχόπτωσης. Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Θοδωρής Κολυδάς, εξήγησε αναλυτικά πώς αυτό το σύστημα πρόκειται να επηρεάσει την Ελλάδα, προκαλώντας έντονες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. «Η κυκλοφορία 'τύπου Π' φέρνει συνήθως κακοκαιρία με συνεχή και δυνατή βροχή», σημείωσε ο Κολυδάς στην ανάρτησή του.

Κάλεσε τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές πλημμύρες και να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης. Οι πρώτες ενδείξεις της αλλαγής του καιρού θα αρχίσουν να φαίνονται από τις νότιες περιοχές της χώρας, ενώ σταδιακά το σύστημα θα καλύψει και τις πιο βόρειες περιοχές. Ο Κολυδάς τόνισε πως το συγκεκριμένο σύστημα είναι πιθανόν να διαρκέσει αρκετές ημέρες, προκαλώντας έως και σοβαρά φαινόμενα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image