Ξέσπα η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

Ξέσπα η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

Η Μαρία Ιωάννου, μητέρα του άτυχου 19χρονου Γιώργου, που σκοτώθηκε στο μοιραίο λούνα παρκ ξέσπασε δηλώνοντας: «Θέλω να πονέσουν όπως πόνεσα εγώ». Το δυστύχημα, που συνέβη πριν από μια εβδομάδα, ακόμη συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και όλους όσους γνωρίζουν την οικογένεια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγα λεπτά πριν το τραγικό συμβάν, ο Γιώργος είχε συνομιλήσει με τον χειριστή του παιχνιδιού, εκφράζοντας ανησυχίες για την ασφάλεια του. «Είναι ασφαλές; Δεν το βλέπω πολύ σταθερό», είχε πει χαρακτηριστικά ο 19χρονος, λαμβάνοντας μια αόριστη και καθυσηχαστική απάντηση.

Δυστυχώς, η τρομακτική ανατροπή λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαίωσε τις χειρότερες ανησυχίες του Γιώργου. Η οικογένεια του 19χρονου απαιτεί δικαιοσύνη και διαφάνεια για την τραγική κατάληξη του αγαπημένου τους προσώπου. Η Μαρία Ιωάννου ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί τίποτα λιγότερο από πλήρη ανάληψη ευθυνών από τους υπεύθυνους. Η κυνική τους στάση, όπως την περιέγραψε, επιδείνωσε περαιτέρω τον πόνο της οικογένειας. Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση από τις αστυνομικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφάλεια των λούνα παρκ. O δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας διαχείρισης του πάρκου και των υπεύθυνων για την τραγική αυτή απώλεια.

Μιλώντας στο Live News του Mega, η Μαρία Ιωάννου, εμφανίστηκε με μπλούζα που φέρει φωτογραφία του αδικοχαμένου γιου της, λέγοντας «Το οφείλω στο παιδί μου. Θα τη φοράω όλη μέρα και όλη νύχτα».

«Θέλω να πονέσουν όλοι. Δέκα άτομα έκαναν κουμάντο, δέκα άτομα τον σκότωσαν, ένας δεν μπορούσε. Δεν μπορώ να θρηνήσω το παιδί, έχω μια ταινία στα μάτια μου από αυτό που είδα», είπε.

«Τόσο μεγάλο παιδί το έριξαν κάτω έτσι, το σακάτεψαν, δεν γίνεται. Γυρνούσε το μηχάνημα και δεν έβλεπα τα παιδιά από τη φόρα. Δεν φαινόντουσαν τόσο γρήγορα που πήγαινε», κατήγγειλε.

Η μητέρα επιβεβαίωσε αναφορές πως ενώ το μηχάνημα λειτουργούσε, με τους γιους της πάνω, είχε ζητήσει από τον χειριστή να το απενεργοποιήσει.

«Το παιχνίδι ξεκίνησε ομαλά. Έχω πάει σε λούνα παρκ και έχω δει πώς είναι. Άρχισε να τρέχει υπερβολικά, δεν τους έβλεπα. Και του σηκώνω τα χέρια, ήμουν δίπλα και κρατούσα τον μικρότερο γιο μου, και του λέω “τι κάνεις; Κόψε, χαμήλωσε”», υποστήριξε για τον χειριστή.

«Και μου γελάει και μου λέει “άστο”, σαν να λέει “καλά είναι, δεν πειράζει”. Αυτός τα είδε μαγκάκια εκεί πάνω, και είπε “τώρα θα τους περιποιηθώ”, αυτή την αίσθηση είχα, και δεν το χαμήλωνε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image