Εξαπάτηση ενοικιαστών με εικονικές μισθώσεις διαμερισμάτων

Εξαπάτηση ενοικιαστών με εικονικές μισθώσεις διαμερισμάτων

Σε μια νέα υπόθεση που προκαλεί αναστάτωση στην κοινωνία, ένας 49χρονος σεσημασμένος απατεώνας κατάφερε να εξαπατήσει πλήθος ανυποψίαστων ενοικιαστών με εικονικές μισθώσεις διαμερισμάτων. Ο δράστης μίσθωνε νόμιμα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και στη συνέχεια ανέβαζε μικρές αγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες ακινήτων, παρουσιάζοντας τα ως ιδιοκτήτης. Ο τρόπος δράσης του ήταν απλός αλλά αποτελεσματικός. Αφότου λάμβανε τις προκαταβολές των ενοικίων από τους ενοικιαστές, εξαφανιζόταν χωρίς να παραδώσει τα κλειδιά των διαμερισμάτων. Οι ανυποψίαστοι ενοικιαστές αντιμετωπίζονταν με μια μορφή εξαπάτησης που τους άφηνε οικονομικά ζημιωμένους.

Η Αστυνομία εντόπισε τον 49χρονο μέσω διερεύνησης των μικρών αγγελιών και κινητικών στοιχείων που άφησε πίσω του. Οι αρχές προειδοποιούν το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις διαδικασίες ενοικίασης ακινήτων, συμβουλεύοντας να επαληθεύονται τα στοιχεία των υποτιθέμενων ιδιοκτητών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image