Διαδηλώσεις στη ΔΕΘ: Ο λογαριασμός δε βγαίνει, ο μισθός δε φτάνει

Διαδηλώσεις στη ΔΕΘ: Ο λογαριασμός δε βγαίνει, ο μισθός δε φτάνει

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συμβάσεις εργασίας για όλους ζητούν τα σωματεία που διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, ενώ ξεκινάει η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση πραγματοποιείται με κεντρικό σύνθημα «ο λογαριασμός δε βγαίνει, ο μισθός δε φτάνει», υποδηλώνοντας την οικονομική ασφυξία που βιώνουν χιλιάδες πολίτες. Οι διαδηλώσεις συγκέντρωσαν πλήθος εργαζομένων και συνταξιούχων που διεκδικούν βελτιώσεις στις οικονομικές συνθήκες διαβίωσης. Οι εικόνες από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι χαρακτηριστικές, καθώς οι διαδηλωτές κρατούν πλακάτ με μηνύματα κατά της κυβέρνησης και τωρινής οικονομικής πολιτικής.

Μεταξύ αυτών, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η ΑΔΕΔΥ προβαίνουν σε έκκληση για άμεσες παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο, όπως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στις διεκδικήσεις των διαδηλωτών. Σύμφωνα με εκπροσώπους των σωματείων, οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις διαρκείς αυξήσεις των τιμών και τις παροχές που δεν επαρκούν να καλύψουν τα βασικά καθημερινά έξοδα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image