Σεισμός 2,3 Ρίχτερ στους Θρακομακεδόνες, αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός 2,3 Ρίχτερ στους Θρακομακεδόνες, αισθητός στην Αθήνα

Ένας σεισμός χαμηλής έντασης αναστάτωσε το πρωί της Κυριακής (1.9.2024) τους κατοίκους της Αθήνας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για σεισμό μεγέθους 2,3 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή των Θρακομακεδόνων. Η καταγραφή της δόνησης έγινε στις 09:15 το πρωί και ήταν αισθητή σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας. Πολλοί Αθηναίοι ανησύχησαν μόλις ένιωσαν τη δόνηση, αλλά σύμφωνα με τις αρχές δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

Ο σεισμός αυτός υπενθύμισε στους κατοίκους την σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, αν και η έντασή του δεν ήταν τόσο μεγάλη ώστε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Ο καθηγητής σεισμολογίας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι οι σεισμοί αυτού του μεγέθους είναι συνηθισμένοι και συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία. "Οι μικροσεισμοί είναι φυσιολογικοί στην περιοχή μας και δεν υπάρχει λόγος πανικού," ανάφερε χαρακτηριστικά. Η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι συχνή και τα μέτρα προφύλαξης από τους σεισμούς είναι γνωστά στους περισσότερους πολίτες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image