Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 17 σοβαρά τραυματίες τον Αύγουστο

Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 17 σοβαρά τραυματίες τον Αύγουστο

Τον μήνα Αύγουστο, η λίστα των τροχαίων ατυχημάτων στην Αττική ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική, με συνολικά 14 θανάτους και 17 σοβαρούς τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 384 τροχαία ατυχήματα, δείχνοντας μια σημαντική ανησυχία για την οδική ασφάλεια στην περιοχή. Από τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, έγινε γνωστό ότι μέσα σε αυτό το διάστημα βεβαιώθηκαν 19.000 παραβάσεις. Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σημειωτέον, εντοπίστηκαν 789 οδηγοί που βρέθηκαν μεθυσμένοι στο τιμόνι, γεγονός που υποδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Η αύξηση στις παραβάσεις αλλά και τα ατυχήματα αυξάνουν την ανησυχία τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τις αρχές, οι οποίες εντείνουν τις προσπάθειες τους για καλύτερη επιτήρηση και ενημέρωση του κοινού. Μέτρα για την οδική ασφάλεια λαμβάνονται, αλλά η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και αυστηρότερη επιβολή των νόμων είναι εμφανής.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεργάζονται για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την επίτευξη υψηλότερης οδικής ασφάλειας, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ασφάλεια στους δρόμους είναι κοινή ευθύνη όλων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image