Η χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην ΕΕ και η θέση της Ελλάδας

Η χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην ΕΕ και η θέση της Ελλάδας

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει αναδιαμορφώσει πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής, επηρεάζοντας έντονα τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χρήση των ηλεκτρονικών δημόσιων υπηρεσιών γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίζει ότι αυτές βελτιώνουν την προσβασιμότητα, την αποδοτικότητα και τη διαφάνεια στις υπηρεσίες που παρέχουν τα κράτη μέλη. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι πολίτες της ΕΕ εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο τις ψηφιακές πλατφόρμες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν προχωρά με τον ίδιο ρυθμό σε όλα τα κράτη μέλη.

Η Ελλάδα, παρότι σημειώνει προόδους, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η χώρα έχει ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειές της στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, αν και ακόμα υπολείπεται σε κάποιες περιοχές σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ. Το ελληνικό κράτος έχει λανσάρει σειρά πρωτοβουλιών και επενδυτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά η αποδοτικότητα αυτών των δράσεων πρέπει να παρακολουθείται καθώς η συνείδηση και η πρόθεση των πολιτών να αγκαλιάσουν την τεχνολογία παραμένουν ζωτικός παράγοντας για την επιτυχή μετάβαση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image