Πυρκαγιά στο Γεράκι Ηλείας: Βελτιώνεται η κατάσταση χάρη στις βροχές

Πυρκαγιά στο Γεράκι Ηλείας: Βελτιώνεται η κατάσταση χάρη στις βροχές

Η εικόνα της πυρκαγιάς στο Γεράκι Ηλείας παρουσιάζεται βελτιωμένη, καθώς από το μεσημέρι της Παρασκευής οι βροχοπτώσεις έχουν συνδράμει σημαντικά στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο συνεχής αγώνας των πυροσβεστών ενισχύεται πλέον από τις καιρικές συνθήκες, που λειτουργούν ως σύμμαχος στην προσπάθεια κατάσβεσης. Από την Παρασκευή, οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό ώστε να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση, με εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Οι βροχές, που ξέσπασαν την Κυριακή, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να αλλάξει η δυναμική της φωτιάς και να επιτευχθεί ο έλεγχός της.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη σταθερή παρουσία των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την κοινότητα. Καθώς η πυρκαγιά φαίνεται να τίθεται υπό μερικό έλεγχο, η περιοχή του Γερακίου παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής, προκειμένου να αποφευχθούν νέες εξάρσεις ή αναζωπυρώσεις. \

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image