Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων: Αναφορές Trafficking στην Ελλάδα

Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων: Αναφορές Trafficking στην Ελλάδα

Η 18η Οκτωβρίου, γνωστή ως Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, καθιερώθηκε το 2007 για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων, ένα ζήτημα που πλήττει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» καταγράφει τρεις αναφορές ημερησίως για trafficking, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και δράση. Τα δεδομένα που διατίθενται μέσω της γραμμής 1056 και άλλων υποστηρικτικών μηχανισμών του οργανισμού αποκαλύπτουν ότι η πλειονότητα των θυμάτων είναι παιδιά και γυναίκες.

Παρά το ότι η μείζων πλειονότητα των υποθέσεων παραμένει αδηλωτή, το «Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει να εργάζεται ακατάπαυστα για την υποστήριξη και προστασία των θυμάτων, προσφέροντάς τους καταφύγιο, νομική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη. Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα απαιτεί τη συνέργεια όλων των κοινωνικών φορέων και πολιτών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image