Ελληνικά C-130 σε ετοιμότητα για απεγκλωβισμό πολιτών από τον Λίβανο

Ελληνικά C-130 σε ετοιμότητα για απεγκλωβισμό πολιτών από τον Λίβανο

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τρία ελληνικά C-130 και αρματαγωγά για τον πιθανό απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τον Λίβανο. Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πριν από το απογευματινό ΚΥΣΕΑ, συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η εκκένωση των πολιτών σε περίπτωση χειροτέρευσης της κατάστασης στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εξετάστηκαν διάφορα σενάρια που αφορούν στην αποστολή των ελληνικών δυνάμεων και τους τρόπους απεγκλωβισμού των πολιτών.

Αναφέρθηκαν επίσης λεπτομέρειες για την προετοιμασία των αρματαγωγών, τα οποία βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να επέμβουν άμεσα, εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Τα C-130, τα γνωστά στρατιωτικά αεροσκάφη, είναι ήδη εξοπλισμένα και έτοιμα να αναλάβουν τη μεταφορά των πολιτών από τον Λίβανο. Το σχετικό σχέδιο προσφέρει ασφαλή διέξοδο και προσωρινή φιλοξενία των απεγκλωβισμένων ατόμων μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image