Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ στην Κορινθία για αποτίμηση ζημιών από τις φωτιές

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ στην Κορινθία για αποτίμηση ζημιών από τις φωτιές

Τα συνεργεία του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην Κορινθία για την αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες φωτιές. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι γεωπόνοι της υπηρεσίας θα επιχειρήσουν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο τον προσδιορισμό των καλλιεργειών που κατεστράφησαν. Οι παραγωγοί της περιοχής αναμένουν με αγωνία την αξιολόγηση, καθώς θα καθορίσει το ύψος των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι προκαταβολές θα χορηγηθούν άμεσα για την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών. Αυτό αποτελεί κρίσιμο βήμα για την αποκατάσταση της παραγωγής και την οικονομική βιωσιμότητα των αγροτών.

Τα συνεργεία του ΕΛΓΑ θα συγκεντρώσουν στοιχεία για κάθε περίπτωση ξεχωριστά ώστε να υπάρχει δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους παραγωγούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με καταστροφές από τις φωτιές. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι τοπικών φορέων που συνεργάζονται με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image