Απεργία στα πλοία: Αναταραχή στη ναυσιπλοΐα σήμερα και αύριο

Απεργία στα πλοία: Αναταραχή στη ναυσιπλοΐα σήμερα και αύριο

Η απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει προκαλέσει σημαντικές αναταραχές στη ναυσιπλοΐα, επηρεάζοντας τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η 48ωρη κινητοποίηση ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο, με τους ναυτικούς να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απόφαση για την απεργία ελήφθη δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ναυτιλιακές εταιρείες δεν είχαν την αναμενόμενη πρόοδο.

Η ΠΝΟ τονίζει ότι οι ναυτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένες απαιτήσεις εργασίας, ενώ οι αποδοχές τους παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ δηλώνει: "Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί καθώς οι άνθρωποι της θάλασσας δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ανταμοιβές για τις κόπους τους". Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση και τη στήριξη του κοινού για τις δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσει η απεργία στις μετακινήσεις τους. Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και καλεί όλες τις πλευρές σε διάλογο για την επίλυση των διαφορών, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή επαναφορά των δρομολογίων. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες για πληροφορίες αναφορικά με τις αλλαγές στις αναχωρήσεις και αφίξεις, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία τους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image