Απεργία ΠΝΟ: Διακοπή δρομολογίων πλοίων στις 22-23 Οκτωβρίου

Απεργία ΠΝΟ: Διακοπή δρομολογίων πλοίων στις 22-23 Οκτωβρίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανακοίνωσε μια 48ωρη απεργία στα πλοία στις 22 και 23 Οκτωβρίου, που θα επηρεάσει τις δρομολογήσεις των πλοίων σε όλη τη χώρα. Η απόφαση αυτή προήλθε ως απάντηση στα αυξανόμενα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς και βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της ΠΝΟ, οι ναυτικοί βρίσκονται σε δυσχερή θέση, καθώς οι εργασιακές συνθήκες επιδεινώνονται ενώ οι μισθολογικές αυξήσεις για χρόνια παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Η Ομοσπονδία τονίζει επίσης την αναγκαιότητα για αλλαγές στη δρομολόγηση των πλοίων, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την υπερκόπωση του προσωπικού και τις συνεχείς καθυστερήσεις. Οι επιβάτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους την απεργία αυτή, καθώς αναμένονται ακυρώσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων. Οι ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει αναχωρήσεις για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες καλό είναι να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες τους για περαιτέρω πληροφορίες. Η ανακοίνωση της απεργίας ήρθε μετά από σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΝΟ και των αρμόδιων φορέων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση στα ζητήματα των ναυτεργατών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image