Έξαρση γαστρεντερίτιδας στα Χανιά: 147 κρούσματα σε 4 μέρες

Έξαρση γαστρεντερίτιδας στα Χανιά: 147 κρούσματα σε 4 μέρες

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική έξαρση του φαινομένου της γαστρεντερίτιδας στα Χανιά. Στα επείγοντα περιστατικά του τοπικού νοσοκομείου έχουν καταγραφεί συνολικά 147 κρούσματα σε μόλις τέσσερις ημέρες, προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στο κοινό όσο και στους ειδικούς της υγείας. Οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα όπως διάρροια, εμετούς και υψηλό πυρετό, γεγονός που επιβαρύνει την ήδη γεμάτη πτέρυγα των επειγόντων. Οι υπεύθυνες υγειονομικές αρχές των Χανίων βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη διασπορά της ασθένειας.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την προσωπική τους υγιεινή και να αποφεύγουν τη συναναστροφή με άτομα που έχουν εμφανίσει σχετικά συμπτώματα. Επίσης, συστήνεται η κατανάλωση καλά μαγειρεμένων τροφίμων και πόσιμου νερού από αξιόπιστες πηγές. Οι ειδικοί εξετάζουν τις αιτίες της έξαρσης, προσπαθώντας να εντοπίσουν πιθανή μόλυνση των τοπικών υδάτινων πόρων ή άλλες πηγές μόλυνσης που ενδέχεται να ευθύνονται για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image