Πόσιμο νερό: Συνεχίζονται οι έρευνες για το αρσενικό στη Νέα Τρίγλια

Πόσιμο νερό: Συνεχίζονται οι έρευνες για το αρσενικό στη Νέα Τρίγλια

Οι κάτοικοι της Νέας Τριγλίας βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς το πόσιμο νερό περιέχει επίπεδα αρσενικού που προκαλούν ανησυχία. Αναμένονται διαδικασίες καθαρισμού που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν τέσσερις μήνες. Στο μεταξύ, οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Νέας Τριγλίας, οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

Οι αρμόδιοι φορείς σχεδιάζουν τη χρήση νέων τεχνολογιών για τον καθαρισμό των υδάτων, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τακτικοί έλεγχοι για την παρακολούθηση των επιπέδων αρσενικού. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης, έχει διατεθεί οικονομική ενίσχυση από το κράτος για τη στήριξη των πολιτών. Ο δήμος σχεδιάζει επίσης ενημερωτικές εκστρατείες για να ενθαρρύνει τους κατοίκους να συμμετέχουν σε προγράμματα ελέγχου της υγείας τους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image