LIFESTYLE

Βραβείο Έναστρον | Ξεκίνησαν οι υποψηφιότητες για τη δεύτερη χρονιά

Βραβείο Έναστρον | Ξεκίνησαν οι υποψηφιότητες για τη δεύτερη χρονιά

Ξεκίνησε δυναμικά η δεύτερη χρονιά του βραβείου Έναστρον, που τιμά την καλύτερη μεταφρασμένη πεζογραφία που κυκλοφόρησε στα ελληνικά την προηγούμενη χρονιά. Ήδη, η Λογοτεχνική Συντροφιά, υπεύθυνη για την απονομή του βραβείου, ανακοίνωσε τα δύο πρώτα μυθιστορήματα που διεκδικούν το βραβείο.

Πρόκειται για:

  • "Μελέτη Περίπτωσης" του Γκρέιαμ Μακρέι Μπερνέτ, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Χίλντας Παπαδημητρίου. Ο Guardian χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα μείγμα ιστορίας μυστηρίου και ψυχολογικού δράματος.
  • "Καιρός" της Τζέννυ Έρπενμπεκ, από τις εκδόσεις Καστανιώτη, σε μετάφραση Αλέξανδρου Κυπριώτη. Το μυθιστόρημα κέρδισε φέτος το βραβείο Μπούκερ και αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με την απώλεια και την θνητότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, το πρώτο βραβείο Έναστρον απονεμήθηκε στο μυθιστόρημα "Η τριλογία της Κοιπεγχάγης" της Τόβε Ντιτλέουσεν, από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Κατερίνας Σχινά.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image