LIFESTYLE

Συγχωνεύονται Skydance και Paramount

Συγχωνεύονται Skydance και Paramount

Σε μια κοσμογονική εξέλιξη για την βιομηχανία του θεάματος, η Skydance Media και η Paramount Global συμφώνησαν να  να προχωρήσουν σε συγχώνευση.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Skydance, με επικεφαλής τον David Ellison, θα εξαγοράσει την National Amusements, τον κύριο μέτοχο της Paramount, έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η κίνηση αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη συγχώνευση με την Paramount, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για και τις δύο εταιρείες.

Για την υλοποίηση της συγχώνευσης, η Skydance και οι χρηματοδότες της, όπως οι RedBird Capital και KKR, θα καταβάλουν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για την εξόφληση μέρους του χρέους της Paramount. Επιπλέον, η Skydance θα αποκτήσει περίπου το 50% των μετοχών κατηγορίας Β της Paramount, έναντι 15 δολαρίων η κάθε μία. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Skydance και οι επενδυτές της θα κατέχουν τα δύο τρίτα της Paramount, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο θα παραμείνει στα χέρια των υφιστάμενων μετόχων κατηγορίας Β.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία έρχεται μετά από μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων, ακολουθώντας την απόρριψη μίας πρότασης ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά από την Sony Pictures Entertainment και την Apollo Global Management.

Σκοπός της συγχώνευσης είναι η ενίσχυση της θέσης και των δύο εταιρειών στο άκρως ανταγωνιστικό τοπίο του θεάματος. Η Paramount, με πλούσια ιστορία στο Χόλιγουντ και ταινίες όπως το "Chinatown" και το "Breakfast at Tiffany's", θα συνδυαστεί με την οικονομική ευρωστία της Skydance, γνωστής για παραγωγές όπως το "Top Gun: Maverick" και το "Star Trek Into Darkness".

Η ανακοίνωση της συγχώνευσης έφερε άνοδο άνω του 7% στις μετοχές της Paramount, γεγονός που φανερώνει την θετική υποδοχή της από την αγορά. Η τελική έγκριση από την Shari Redstone, ηγέτιδα της National Amusements, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για την Paramount και την Skydance, με φιλοδοξίες για κυριαρχία στον κόσμο του θεάματος.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image