LIFESTYLE

"Ικέτιδες", του Αισχύλου στο Θέατρο Φρύνιχος

"Ικέτιδες", του Αισχύλου στο Θέατρο Φρύνιχος

Σε μια συγκλονιστική θεατρική επιστροφή, έξι δεκαετίες μετά την τελευταία της παρουσίαση στην Επίδαυρο, η εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου, "Ικέτιδες", ανεβαίνει στο σανίδι από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Σκηνοθετημένη από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη, η παράσταση έρχεται να φωτίσει τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και τον καθοριστικό ρόλο της στην θέση της γυναίκας στην κοινωνία, από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Στο εξαιρετικό αυτό θίασο συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης και Άκης Σακελλαρίου, ενώ την επιστροφή της στο αργολικό θέατρο σηματοδοτεί η παρουσία της κορυφαίας Ελληνίδας τραγωδού, Λυδίας Κονιόρδου.

Μην χάσετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με ένα αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, σε μια σύγχρονη και καθηλωτική σκηνοθετική προσέγγιση.

Πληροφορίες για την παράσταση:

  • Πού: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου & Περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις
  • Πότε:
    • Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου 2024, Δελφοί
    • Επίδαυρος: 23 & 24 Αυγούστου 2024

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image