LIFESTYLE

Παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις για τη «Φόνισσα»

Παγκόσμια βραβεία και διακρίσεις για τη «Φόνισσα»

Η ταινία "Φόνισσα", σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα και με πρωταγωνίστρια την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της "Φραγκογιαννούς", συγκέντρωσε ένα εντυπωσιακό σύνολο βραβείων καθ' όλη την πορεία της στα διεθνή φεστιβάλ:

Κατά τη διάρκεια του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία κέρδισε έξι βραβεία. Στο 21ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, κέρδισε το Βραβείο Κοινού Άστρον στις 23 Μαρτίου 2024. Στο 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, στις 6 Ιουνίου, απέσπασε έξι σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων τα καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας για την Εύα Νάθενα, ενδυματολογίας για την Εύα Νάθενα, ηθοποιού για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, φωτογραφίας για τον Παναγιώτη Βασιλάκη και μουσικής για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Επίσης, στο 18ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την Εύα Νάθενα και το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Καλύτερης Ερμηνείας για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, καθώς και το Τιμητικό Βραβείο Ορφέας 2024. Τέλος, στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης της 18ης Ιουνίου, η Εύα Νάθενα τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Επιπλέον, η Εύα Νάθενα και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη βραβεύτηκαν στα 3rd Greek TopWomen Awards 2024 για τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό και την κοινωνία, αναδεικνύοντας τη σημασία της ταινίας όχι μόνο στον κινηματογραφικό κόσμο αλλά και στον διαπολιτισμικό διάλογο και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

mnb.jpg

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image