LIFESTYLE

Ποιο κέντρο φιλοξένησε τα γυρίσματα των περισσότερων ελληνικών ταινιών

Ποιο κέντρο φιλοξένησε τα γυρίσματα των περισσότερων ελληνικών ταινιών

Πόσες φορές έχουμε δει στις ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου τους πρωταγωνιστές να ξεσπούν σε γλέντια ή να πνίγουν τα βάσανά τους στα μπουζούκια; Ο Ζαμπέτας, με το αλέγκρο του χαρακτήρα και το ταλέντο του, φαίνεται πως ήταν ο αγαπημένος μουσικός των σκηνοθετών για τέτοιες σκηνές. Κάποιες από αυτές γυρίζονταν στο στούντιο, ενώ αρκετές άλλες πραγματοποιούνταν στα ίδια τα μπουζούκια όπου εμφανίζονταν οι καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Ζαμπέτα, στο βιβλίο της "Γιώργος Ζαμπέτας - Βαθιά στη θάλασσα θα πέσω" (εκδόσεις Άγκυρα), το αγαπημένο στέκι των σκηνοθετών ήταν οι "Αναμνήσεις" του Τσιμαχίδη στη Λεωφόρο Αθηνών. Εκεί γυρίστηκαν σκηνές για δεκάδες ταινίες της εποχής, με τον Ζαμπέτα και τους αγαπημένους του συνεργάτες - τη Μοσχολιού, τη Μανταλένα, τον Τζανετή, την Μπέμπα Μπλανς - να πρωταγωνιστούν.

Η Κατερίνα Ζαμπέτα μάλιστα, επισημαίνει πως για ταινίες που είχαν να κάνουν με φτωχές και "πονεμένες" ιστορίες, οι σκηνοθέτες προτιμούσαν κουτουκάκια στην περιοχή της Πλάκας. Αξίζει να σημειωθεί πως η μουσική του Ζαμπέτα άφησε το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο, χαρίζοντας στις ταινίες μια ατμόσφαιρα αυθεντικότητας και συγκίνησης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image