LIFESTYLE

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" με 6 νέες δράσεις

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" με 6 νέες δράσεις

Από τις 26 έως και τις 31 Αυγούστου 2024, η ένατη και τελευταία εβδομάδα του φετινού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» φέρνει στο προσκήνιο έξι νέες δράσεις με κεντρικό θεματικό άξονα την έννοια της Σύγκρουσης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας μέσα από ποικιλία καλλιτεχνικών και πολιτιστικών γεγονότων. Η εβδομάδα ξεκινά με την παράσταση του Θεάτρου των Οφθαλμών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την οποία σκηνοθετεί η γνωστή σκηνοθέτις Μαρία Παπαδοπούλου. Ακολουθεί η παρουσίαση του έργου «Σύγκρουση Εποχών» στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Δημήτρη Κωνσταντίνου και Ελένης Γεωργιάδου. Στις 28 Αυγούστου, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη νέα όπερα «Αντιπαράθεση» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου πρωταγωνιστούν οι καλλιτέχνες Σοφία Οικονόμου και Νίκος Παπαδόπουλος.

Επίσης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, η Χορωδία των Φίλων του Αρχαίου Δράματος θα ερμηνεύσει αρχαία ελληνικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Ελένης Μαντά. Η επιτυχημένη εβδομάδα ολοκληρώνεται με δύο ακόμα δράσεις: Στις 30 Αυγούστου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, η νέα παραγωγή της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης με τίτλο «Χορογραφικές Συνθέσεις» θα αναδείξει τη διαχρονικότητα της σύγκρουσης μέσα από τον χορό. Τέλος, η Μουσική Σκηνή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί τη συναυλία της «Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Νικολαΐδη, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού κόσμου. Αναμένεται ένα πλούσιο πολιτιστικό κλείσιμο που αναδεικνύει την ποικιλία και τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης και σύγχρονης δημιουργίας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image