"Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου" στο Εθνικό

"Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου" στο Εθνικό

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στην κυπριακή θεατρική δημιουργία με την διοργάνωση της "Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου", που θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 26 Μαΐου 2024 στη Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος". Τρεις εξαιρετικές παραγωγές, που ξεχώρισαν για την καλλιτεχνική τους αξία, έρχονται στην Αθήνα για να γοητεύσουν το ελληνικό κοινό. Η επιλογή έγινε από τριμελή Επιτροπή Επιλογής, διασφαλίζοντας μια ποικιλία θεατρικών προτάσεων που καλύπτουν διαφορετικά είδη και αισθητικές.

Η αυλαία ανοίγει στις 22 Μαΐου με την παράσταση "Πριν έρθει ο Γερμανός" της Μάρτας Μπαρσελό, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου. Η παράσταση, με τους Πόπη Αβραάμ και Αντρέα Κουτσόφτα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (παραγωγή HAMM Broductions), αγγίζει με ευαισθησία ένα ιστορικό και κοινωνικό θέμα, υπόσχόμενη μια συγκινητική θεατρική εμπειρία.

Στις 24 Μαΐου ακολουθεί η παράσταση "Λόγια στο στόμα" του Κίραν Χέρλι, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου. Οι ηθοποιοί Ανδρέας Δανιήλ και Μέλανη Στέλιου (παραγωγή Ομάδα "Φερέφωνο") υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας, ζωντανεύουν ένα έργο γεμάτο χιούμορ και οξυδέρκεια, προσφέροντας μια απολαυστική θεατρική βραδιά.

Κλείσιμο της "Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου" την Κυριακή 26 Μαΐου με την παράσταση "Η κίτρινη ταπετσαρία", βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Σάρλοτ Πέρκινς Γκίλμαν. Η διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, με την Αντωνία Χαραλάμπους στο ρόλο της πρωταγωνίστριας (παραγωγή Θεατρική Ομάδα Μαρίας Ιόλης Καρολίδου), υπόσχεται μια δυνατή ερμηνεία και μια καθηλωτική θεατρική εμπειρία που αγγίζει διαχρονικά θέματα.

 

 



Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.