David Crosby: Mια μουσική ιδιοφυΐα | Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε το ρητό «sex, drugs and rock 'n' roll» της γενιάς του

David Crosby: Mια μουσική ιδιοφυΐα. Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε το ρητό «sex, drugs and rock 'n' roll» της γενιάς του. Βοήθησε στη δημιουργία δύο μεγάλων συγκροτημάτων τη δεκαετία του 1960: The Byrds, και Crosby, Stills και Nash. Ήταν γνωστός για την κιθάρα και τις φωνητικές του αρμονίες. O Crosby καταγόταν από αριστοκρατική Ολλανδική οικογένεια. Ήταν γιος του κινηματογραφιστή Floyd Crosby, ο οποίος κέρδισε ένα Όσκαρ για τη δουλειά του στη ταινία του F.W. Murnau το 1931 "Tabu". Μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες και τη Σάντα Μπάρμπαρα, ήταν ένας αδιάφορος μαθητής που έλκεται από την υποκριτική και τη μουσική από μικρή ηλικία.

Εγκατέλειψε το κολέγιο Santa Barbara City και ακολούθησε μουσική καριέρα και συγκεκριμένα με την  με την  folk μουσική σκηνή. Άρχισε να εργάζεται σε διάφορα  folk clubs  του L.A. Ο Crosby εντάχθηκε στους Byrds το 1964. Η πρώτη τους νούμερο ένα επιτυχία ήταν το 1965 με μια διασκευή του τραγουδιού "Mr. Tambourine Man" του Bob Dylan. Ο Crosby έκατσε στο συγκρότημα στα πρώτα πέντε άλμπουμ και το  1968 δημιούργησε τους Crosby, Stills & Nash (CSN) με τους Stephen Stills και Graham Nash.

Στο δυναμικό του γκρουπ εντάχθηκε ο Neil Young. Στο Long Time Gone, αποδόμησε τη μοναδική τους φωνητική προσέγγιση με τυπική συντομία, σημειώνοντας ότι το γκρουπ τραγούδησε «μη παράλληλα πράγματα» επηρεασμένα από την κλασική μουσική, τη τζαζ στα τέλη της δεκαετίας του '50 και τις αρχές της δεκαετίας του '60 και τους Everly Brothers .Η δεύτερη συναυλία τους ήταν στο θρυλικό Woodstock, πριν ηχογραφήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους Déjà Vu. Έχοντας σκοπό να είναι ένα συγκρότημα που θα μπορούσε να συνεργαστεί ελεύθερα, οι Crosby & Nash ηχογράφησαν τρία χρυσά άλμπουμ τη δεκαετία του 1970, ενώ το βασικό τρίο του CSN παρέμεινε ενεργό από το 1976 έως το 2016. Οι επανασυνδέσεις των Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) γίνονταν κάθε δεκαετία από τη δεκαετία του 1970 έως τη δεκαετία του 2000.

Οι άσεμνες συνήθειες  του έγιναν δυνητικά θανατηφόρες πολλές φορές. Έγινε σχεδόν τόσο γνωστός για τα αδικήματα του για ναρκωτικά, τις κατηγορίες για όπλα και τις φυλακίσεις. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ήταν εθισμένος τόσο στην κοκαΐνη όσο και στην ηρωίνη.

Ο David Crosby εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές: μία για τη δουλειά του με το συγκρότημα των Byrds και ξανά για τη δουλειά του με τους Crosby, Stills & Nash (CSN). Από την πρώιμη folk εποχή έως τη Χρυσή Εποχή του rock & roll, η ιστορία του Crosby είναι ταυτόχρονα μια προειδοποιητική ιστορία και μια εικόνα ενός από τους διαρκείς θρύλους της pop μουσικής.

Πηγή: filmelody.gr

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.