Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

Η FTC ζήτησε προσωρινή αναστολή της εξαγοράς Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι $68,7 δισ.

Η FTC ζήτησε προσωρινή αναστολή της εξαγοράς Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι $68,7 δισ.

Η Αμερικανική Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (FTC) υπέβαλε χθες Δευτέρα, αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, η οποία ανέρχεται σε ποσό ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το αίτημα της FTC προήλθε από πληροφορίες που αναφέρθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τον περασμένο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αυτή την εξαγορά, η οποία θα μετατρέψει τη Microsoft σε έναν από τους τρεις σημαντικότερους παίκτες στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως.

Παράλληλα, η βρετανική αρχή ανταγωνισμού πρόβαλε βέτο στο όνομα της προστασίας του ανταγωνισμού στην αγορά άυλων βιντεοπαιχνιδιών μέσω διαδικτύου, ή cloud gaming. Η FTC είχε ήδη ξεκινήσει μια διοικητική διαδικασία για να αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους που συνεπάγονται με αυτή την εξαγορά. Μια πρώτη ακρόαση αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου. Ωστόσο, δημοσιεύματα του Τύπου υποδηλώνουν ότι η Microsoft και η Activision εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ολοκληρώσουν την εξαγορά, παρά τη διαδικασία και το αίτημα απαγόρευσης της βρετανικής αρχής ανταγωνισμού (CMA), όπως αναφέρεται στην υποβληθείσα αίτηση της FTC.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.