Η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Παναγία την Μηλιώτισσα

Η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην Παναγία την Μηλιώτισσα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μηλιώτισσας, στη Μηλιά Αλμωπίας, Νομού Πέλλας.

Σήμερα, 6 Αυγούστου, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μηλιώτισσας για να τιμήσουν τη Δεσποτική εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, παρακολουθώντας με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, κατά τη Μεταμόρφωση, ο Ιησούς Χριστός προσευχόταν στο όρος Θαβώρ και μεταμορφώθηκε, ακτινοβολώντας θεϊκό φως μπροστά στους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη. Αυτό το θαύμα συμβολίζει τη θεϊκή φύση του Χριστού και την ελπίδα της αναστάσεως για όλους τους ανθρώπους.

Ένα από τα ιδιαίτερα έθιμα της ημέρας είναι η ευλογία των σταφυλιών. Οι πιστοί προσέφεραν σταφύλια στον Ιερό Ναό, τα οποία ευλόγησε ο ιερέας π. Αθανάσιος Πουλέντσης.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο ιερέας μοίρασε αντίδωρο και ευλογημένα σταφύλια στους πιστούς. Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος μας υπενθυμίζει ότι μέσω της πίστης και της αγάπης, μπορούμε να μεταμορφωθούμε και να έρθουμε πιο κοντά στον Θεό.

bnm.jpg

cvb.jpg

ert.jpg

 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image