Μεγαλοπρεπής εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Πέραμα

Μεγαλοπρεπής εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Πέραμα

Σε κλίμα βαθιάς πίστεως και κατάνυξης εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 6 Αυγούστου, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό του Περάματος. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να τιμήσουν τη μνήμη της μεταμορφώσεως του Ιησού Χριστού.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος με τον λόγο του εξήγησε τη σημασία της εορτής και κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χριστού. Ο Πρόεδρος του Ναού, π. Βασίλειος Μαστρομιχάλης, μαζί με τον συνεφημέριό του π. Σάββα Βασιλαράκο και άλλους κληρικούς συνέπραξαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

«Σήμερα, εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, ο Κύριος παίρνει μαζί Του τους τρεις αγαπημένους Μαθητές και ανεβαίνει στο Όρος, της Αλλαγής και της Αποκάλυψης. Οι Μαθητές είχαν προφανώς πίστη, αλλά η πίστη τους δεν ήταν εδραία και ακλόνητη. Ο Χριστός ανεβαίνει στο Όρος για να τους ενισχύει την πίστη, μεταμορφούμενος, μάλιστα λίγο πριν το πάθος Του, το οποίο αναπόφευκτα θα τους έβαζε σε πειρασμό» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξιος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Με τη Θεία Μεταμόρφωση αποδείχτηκε, πρώτον ότι ο Χριστός είναι Κύριος του Νόμου και των Προφητών. Δεύτερον, φάνηκε ότι κυριεύει ζώντων και νεκρών. Τρίτον, επισημάνθηκε ότι ο Χριστός, όχι μόνο δεν ήταν αντίθετος με τον Νόμο, αλλά ούτε αντίθεος, αλλιώς οι μεγάλοι αυτοί άνδρες δεν θα μιλούσαν μαζί του. Τέταρτον, έλυσε την υποψία μερικών ότι Αυτός είναι ο Ηλίας που περίμεναν ή κάποιος άλλος προφήτης και πέμπτον, δίδαξε τους μαθητές να μιμηθούν τους μεγάλους αυτούς άνδρες, δηλαδή να είναι πραείς, όπως ο Μωϋσής, και ζηλωτές και άκαμπτοι και να κινδυνεύουν όταν χρειαστεί για την αλήθεια, όπως ο Ηλίας».

«Σκοπός της υπάρξεως του ανθρώπου είναι η θέαση του Θεού, η όρασή Του. Όμως για να μπορέσουμε να δούμε τον Θεό, πρέπει να καθαρίσουμε την ψυχοσωματική μας ύπαρξη από την αμαρτία. Και αυτό θα γίνει με τη μετάνοια, την προσευχή και τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Ας αγωνιστούμε και εμείς να αξιωθούμε του θείου φωτός» - υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image