ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Σίλβεστρος | Ο Πάπας που βάπτισε τον Μέγα Κωνσταντίνο

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Σίλβεστρος | Ο Πάπας που βάπτισε τον Μέγα Κωνσταντίνο

Ο Άγιος Σίλβεστρος, Πάπας Ρώμης από το 314 έως το 335 μ.Χ., είναι ένας από τους κοινούς Αγίους με την Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη και θεωρείται ο προστάτης της Ρώμης.

Κύριο σώμα:

Ο Άγιος Σίλβεστρος γεννήθηκε στη Ρώμη και από μικρή ηλικία εισχώρησε στους κόλπους της Εκκλησίας. Σε ηλικία τριάντα χρόνων χειροτονήθηκε από τον Πάπα Μαρκελίνο και έγινε Πάπας το 314 μ.Χ., διαδεχόμενος τον Άγιο Μελχιάδη.

Ως Πάπας, ο Άγιος Σίλβεστρος ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση των αιρέσεων, ιδιαίτερα της αίρεσης του Αρείου, η οποία υποστήριζε ότι ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν Θεός τέλειος, αλλά μόνο τέλειος άνθρωπος. Ο Άγιος Σίλβεστρος θέσπισε επίσης τους λειτουργικούς κανόνες για τον καθαγιασμό του μύρου του αγίου χρίσματος.

Ο Άγιος Σίλβεστρος είναι γνωστός για τα πολλά θαύματα που έκανε. Ένα από τα πιο γνωστά θαύματά του είναι η ανάσταση ενός νεκρού βοδιού, με το οποίο απέδειξε την δύναμη του Χριστιανισμού.

Ο Άγιος Σίλβεστρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. Το 312 μ.Χ., ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο αυτοκράτορας της Ρώμης, νίκησε τον Μαξέντιο στη μάχη του Μιλάνου. Ο Κωνσταντίνος είχε δει ένα όραμα πριν από τη μάχη, στο οποίο του εμφανίστηκε ο Χριστός και του είπε να νικήσει τον Μαξέντιο. Μετά τη μάχη, ο Κωνσταντίνος βαπτίστηκε χριστιανός και άρχισε να υποστηρίζει ενεργά την Εκκλησία.

Ο Άγιος Σίλβεστρος βάπτισε τον Μέγα Κωνσταντίνο και τον καθοδήγησε στη νέα του πίστη. Ο Κωνσταντίνος έχτισε επτά ναούς στη Ρώμη, προς τιμήν του Χριστού και των Αγίων Μαρτύρων.

Ο Άγιος Σίλβεστρος πέθανε ειρηνικά σε βαθιά γεράματα, την 31η Δεκεμβρίου του 335 μ.Χ..

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.