Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στην εκδήλωση για την αρχαία Λύκτο

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου στην εκδήλωση για την αρχαία Λύκτο

Το βράδυ του Σαββάτου, 3 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας παρευρέθηκε στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Λύττου-Ξυδά. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την «εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία» και είχε ως θέμα “Λύκτος: μια κρητική πόλη αναδύεται από τη λήθη”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της τέταρτης ανασκαφικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Λύκτος ἐϋκτιμένη. Μελέτες για την ιστορία και την αρχαιολογία της Λύκτου και της περιοχής της» από τον κ. Άγγελο Χανιώτη, καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Πρίνστον, και τη Δρα Γκαλανάκη Καλλιόπη, Επίτιμη Προϊσταμένη ΤΠΚΑΧΜ, ΕΦΑΗ.

Ακολούθησε παρουσίαση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Λύκτου, το οποίο πραγματοποιεί τις ανασκαφές στον χώρο της αρχαίας Λύκτου. Την παρουσίαση έκαναν οι συνδιευθυντές της ανασκαφής: η Δρ. Βάσω Συθιακάκη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, ο κ. Άγγελος Χανιώτης και η κα. Σαμάνθα Ξημέρη, αρχαιολόγος που εκπροσώπησε τον καθηγητή κ. Αντώνη Κοτσώνα από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική παράσταση, η οποία οργανώθηκε από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με συνδιοργανωτές την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λύττου, Σωματείο «Φίλοι Αρχαίας Λύκτου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από τους προαναφερθέντες, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, οι Αντιδήμαρχοι κα. Καλλιόπη Αποστολογιωργάκη και κ. Στέφανος Ψυλλάκης, καθώς και ο αρχαιολόγος κ. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις ανασκαφές στη Λύκτω.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image