ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ: Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ: Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Agios lagaros

 

Από Επιστημονική Ελληνική Ομάδα Έρευνας για Τον Άγιο Λάζαρο Τον Τετραήμερο και Φίλο Του Χριστού

Ιανουάριος 2021

Εισαγωγή

Ανταποκρινόμενοι σε έντονες εικόνες πίστης που εστιάζονται σε όσους μαθαίνουν όσα συμβαίνουν σε αυτό το παρεκκλήσι και Τον Άγιο Λάζαρο Τον Φίλο Του Χριστού, που οι περισσότεροι αγνοούν ακόμα και την αγιότητα Του, Το έργο Του και την Πορεία Του, παρατίθεται ενδεικτικός αριθμός θαυμάτων που έχουν γίνει.

Ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις όσων βίωσαν θαύμα από Τον Άγιο  έχουν καταγραφεί σε αρχείο της ερευνητικής ομάδας. Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις παρουσιάσεις των θαυμάτων θα αναφέρονται τα αρχικά των ονομάτων, το φύλο, ο τόπος και ο χρόνος.

Η καταγραφή των θαυμάτων είναι σύντομη. Ο αριθμός είναι ενδεικτικός.  Περιλαμβάνει μια χρονική περίοδο των ετών 2017,2018 και 2019. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώθηκαν  κατά την διάρκεια της έρευνας και των συνεντεύξεων που λαμβάνονταν εκείνη την περίοδο. Έκτοτε και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συμβεί και συμβαίνουν καθημερινά πολλά θαύματα σε πιστούς που επικαλούνται Τον Φίλο Του Χριστού. Θα ακολουθήσει και νέα ενημέρωση επί του θέματος.

 

Agios lagaros 2


Μαρτυρία 1

Αθήνα. 2017. Δ.Ζ. Άνδρας. Η σύζυγος του έχει σοβαρό πρόβλημα με καρκίνο στο κεφάλι. Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί. Γίνονται εξετάσεις. Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Μαθαίνει για τον Άγιο Λάζαρο. Ζητάει την προσευχή. Προσεύχεται. Έχει την εικόνα Του Αγίου επάνω του. Πλησιάζει ημέρα για νέες εξετάσεις.  Βγαίνουν τα αποτελέσματα. Η υγεία της βελτιώνεται. Βλέπει έναν ιερωμένο στον ύπνο της. Της μιλά. «Είμαι Ο Λάζαρος» της λέει «Θα γίνεις καλά»  Ο καρκίνος έχει υποχωρήσει. Αισθάνεται κάθε μέρα και καλλίτερα. Δοξάζει Τον Άγιο.

Μαρτυρία 2

2017. Μοναστήρι Αγίας Τριάδος Ν. Βουτσάς  Αττικής (η γνωστή Μονή Λειρίου με τα άπορα παιδιά και το γηροκομείο). Ο ιερέας της μονής μαθαίνει για τον Άγιο Λάζαρο. Η μονή έχει εκκλησία Του Αγίου Λαζάρου. Ενημερώνονται για Τον Άγιο και την θαυματουργή προσευχή. Τοποθετούν Την Εικόνα Του σε κεντρικό σημείο του γηροκομείου. Σε μια εβδομάδα μετά ο ιερέας επικοινωνεί με άτομο της ομάδος και τον ενημερώνει. Μοναχή της μονής εμπλέκεται σε σοβαρό τροχαίο. Ήταν το βράδυ της ημέρας που είχαν μάθει και προσευχηθεί στον Άγιο Λάζαρο. Η μοναχή δεν παθαίνει τίποτα. Επηρεάζεται όμως από το ατύχημα και παθαίνει καρδιακό επεισόδιο. Μπαίνει στην εντατική. Την επισκέπτεται ο ιερέας της διαβάζει την προσευχή. Την σταυρώνει με την εικόνα Του. Την επομένη η μοναχή έχει συνέλθει και βρίσκεται στην μονή. Άλλη μοναχή, έχει σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο. Δεν μπορεί να περπατήσει. Ο πόνος οξύνεται. Ο ιερέας τη σταυρώνει στο σημείο του πόνου με την εικόνα και διαβάζει την προσευχή. Συμβαίνει κάτι το μοναδικό! Την ίδια στιγμή ο πόνος χάνεται. Το γόνατο επανέρχεται. Η μοναχή περπατάει κανονικά. Επισκέπτεται τον γιατρό. Ο ίδιος που ξέρει το πρόβλημα μένει έκθαμβος. Γνωμάτευση : Ο πόνος είναι εν υπνώσει!

Πιστός που επισκέπτεται συχνά την μονή, ιατρός στο επάγγελμα, έχει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης στο πόδι. Ενημερώνει τον ιερέα της μονής. Επισκέπτεται την μονή. Ο ιερέας κάνει παράκληση στον Άγιο Λάζαρο και σταυρώνει τον πάσχοντα με την εικόνα. Την επομένη ο γιατρός επικοινωνεί με τον ιερέα. Η θρόμβωση δεν υπάρχει. Συνήλθε τελείως. Δοξάζει Τον Άγιο.

Μαρτυρία 3

Ζευγάρι που επισκέπτεται συχνά την μονή, από Κόρινθο, εξομολογούνται στον ιερέα. Μεγάλη η επιθυμία να κάνουν παιδί. Δεν μπορούν. Ο ιερέας κάνει παράκληση στον Άγιο και σταυρώνει με την εικόνα Του Αγίου και τους δύο. Μετά 20 ημέρες τον ενημερώνουν ότι η κοπέλα είναι σε ενδιαφέρουσα.

Μαρτυρία 4

23 Ιουλίου 2018. Η μεγάλη καταστροφική φωτιά στην περιοχή (Μάτι).   Η φωτιά φθάνει και μπαίνει στις εγκαταστάσεις της μονής. Τα παιδιά οι μοναχές οι ηλικιωμένοι και ο ιερέας έχουν απομακρυνθεί εγκαίρως. Η φωτιά δεν πειράζει ούτε ένα σπίτι που μένουν τα παιδιά. Καίει μια αποθήκη και πλησιάζει στο γηροκομείο. Μπαίνει μέσα. Καίει ότι βρει στα δωμάτια των γερόντων. Φτάνει στο παρεκκλήσι του γηροκομείου που έχει τοποθετήσει  ο ιερέας την εικόνα Του Αγίου. Η φωτιά σβήνει μόνη της μπροστά στην είσοδο του παρεκκλησίου. Μόνο κάπνα και μουτζούρα παντού, όπως διηγείται ο ιερέας. Δοξάζουν όλοι Τον Άγιο. Η περιοχή μετρά της πληγές της από την καταστροφική πυρκαγιά. Ο ιερέας επικοινωνεί με άτομο της ομάδας. Ενημερώνει. Όλοι προσεύχονται στον Άγιο να βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας, κάποιος χρηματοδότης να αναλάβει να επισκευάσει ότι έκαψε στην μονή η λαίλαπα της φωτιάς. Ο Άγιος Τους ακούει την επομένη αυτό που συμβαίνει δεν περιγράφεται. Μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος  δηλώνει ότι αναλαμβάνει την επισκευή της μονής σε ότι κατέκαψε η φωτιά.

Μαρτυρία 5

2017. Π.Τ. Χωριό Ευαγγελισμός. Ηλικιωμένος παθαίνει εγκεφαλικό. Όλοι σχεδόν το παίρνουν απόφαση ότι δεν θα ζήσει. Τ.Α. Άνδρας. Κάτοικος του χωριού που συμμετέχει στις έρευνες για τον Άγιο, τον επισκέπτεται. Τον σταυρώνει με την εικόνα Του Αγίου. Διαβάζει την προσευχή. Δίνει την εικόνα Του Αγίου στα χέρια του. Αυτός την κρατά. Την επομένη  Ο  Τ.Α. ειδοποιείται από συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου να τον επισκεφτεί.   Έτσι και γίνεται. Ο Τ.Α. μένει άναυδος με αυτό που βλέπει. Ο Ηλικιωμένος έχει σηκωθεί. Κάθεται. Τον γνωρίζει και του μιλάει. Όλοι δοξάζουν Τον Άγιο.

Μαρτυρία 6

Αθήνα 2018. Μ.Δ.  Άνδρας. Η αδελφή του έχει καρκίνο σε άρθρωση. Οι γιατροί προτείνουν χημειοθεραπεία, αφού πρώτα γίνουν κάποιες εξετάσεις σοβαρές για να δουν το είδος  της θεραπείας. Μαθαίνει  για Τον Άγιο Λάζαρο και την προσευχή. Την βρίσκει. Προσεύχεται. Κάνει εισαγωγή. Δεν υπάρχουν κρεβάτια. Την βάζουν σε ράντζο στο διάδρομο του νοσοκομείου. Του λένε όταν θα βρεθεί κρεβάτι θα τον ειδοποιήσουν. Στεναχωριέται. Η αδελφή του κλαίει. Και τότε θυμάται την προσευχή Του Αγίου. Την διαβάζει. Ασπάζεται την εικόνα Του. Την δίνει και στην αδελφή του. Την στιγμή εκείνη πλησιάζει ένας νοσοκόμος και τους ενημερώνει ότι βρέθηκε κρεβάτι. Ζούνε συγκλονιστικές στιγμές Δοξάζουν Τον Άγιο. Γίνονται οι εξετάσεις. Ο καρκίνος έχει υποχωρήσει. Οι γιατροί προβληματίζονται εάν πρέπει να γίνει η χημειοθεραπεία. Η κοπέλα θεραπεύεται είναι πλέον καλά.

Μαρτυρία 7

13 Μαρτίου 2018 Κ.Κ. Άνδρας. Αθήνα. Η μητέρα του είναι σοβαρά άρρωστη στο νοσοκομείο. Είναι σε λήθαργο. Δεν επικοινωνεί επί τρείς συνεχόμενες ημέρες. Ενημερώνεται για τον Άγιο Λάζαρο και όσα έχουν συμβεί στο παρεκκλήσι.  Είναι 10:30 το πρωί, διαβάζει την προσευχή παρακαλεί Τον Άγιο.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επικοινωνεί με άτομο της ομάδας  και του αναγγέλλει κάτι το συγκλονιστικό! Στις 10:30 το πρωί που πήρε την προσευχή και άρχισε να την διαβάζει, στο νοσοκομείο ήταν συνοδός της μητέρας του ο αδελφός του και όπως τον ενημέρωσε ο ίδιος εκείνη την στιγμή η μητέρα του συνήλθε, σηκώθηκε, τον γνώρισε, μίλησε μαζί του και ζήτησε να φάει. Σε δύο ημέρες είχε πάρει εξιτήριο.

Μαρτυρία 8

2018. Κ.Μ. Άνδρας. Νοσοκομείο Χαλκίδας . Μετά από σοβαρή εγχείρηση χάνει την ηρεμία του και καταρρέει  ψυχολογικά. Δεν τρώει. Δεν μιλάει. Δεν κοιμάται. Νοσηλεύεται για αυτό μέρες.  Όλοι ανησυχούν. Η κατάσταση χειροτερεύει.  Τον επισκέπτεται συγγενικό  του πρόσωπο που γνωρίζει για Τον Άγιο Λάζαρο. Έχει μαζί του την προσευχή και την εικόνα Του Αγίου. Τον σταυρώνει και προσεύχεται για αυτόν.    Αυτό που ακολουθεί συγκλονίζει. Ο Κ.Μ. συνέρχεται. Ζητά να φάει. Μιλάει. Η διάθεσή του επανέρχεται. Το ίδιο βράδυ παίρνει εξιτήριο. Τον ενημερώνουν για Τον Άγιο. Τους λέει ότι Τον ξέρει και τον ευλαβείται πολύ. Τους ενημερώνει ότι η εορτή της Ανάστασης Του Λαζάρου  ανήκει στις Δεσποτικές εορτές της εκκλησίας μας.  Άλλο ένα θαύμα Του Αγίου Λαζάρου Του Φίλου Του Χριστού.

Μαρτυρία 9

2018. Γ.Χ.  Άνδρας. Πειραιάς. Γνωρίζει Τον Άγιο Λάζαρο. ‘Έχει επισκεφτεί  το παρεκκλήσι στον Ευαγγελισμό. Διηγείται ότι τον έσωσε ο Άγιος από σοβαρό καρδιακό πρόβλημα πριν πολλά χρόνια. Τώρα έχει σοβαρό πρόβλημα με τους πνεύμονες του. Ζητάει  την προσευχή και την εικόνα Του Αγίου. Προσεύχεται στον Άγιο και τον παρακαλεί. Η υγεία του βελτιώνεται. Διαδίδει σε όλους το θαύμα. Μεταξύ αυτών είναι και ο γιατρός του ο καρδιολόγος Μ.Λ. ο οποίος ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες. Ο 11 χρόνος γιός του έχει λευχαιμία. Περιμένει να βγουν αποτελέσματα από εξετάσεις που έκανε ο μικρός.  Ο Γ.Χ. του δίνει την προσευχή και την εικόνα. Προσεύχονται όλοι στον Άγιο. Τα αποτελέσματα βγαίνουν. Συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο μικρός πηγαίνει καλά. Μετά από ημέρες ενημερώνει τον γράφοντα. Ο μικρός πηγαίνει συνεχώς καλλίτερα. Ευγνωμονεί και δοξάζει Τον Άγιο.

Μαρτυρία 10

2018. Γ.Σ. Άνδρας. Αθήνα. Μαθαίνει για τον Άγιο. Δεν γνώριζε καν την Αγιότητά Του. Ευλαβείται πολύ Τους Αγίους αυτός και η σύζυγος του. Ζούνε χριστιανικά. Ζητούν να μάθουν για την θαυματουργή προσευχή. Την βρίσκουν την διαβάζουν. Το ίδιο βράδυ μιλάει για τον Άγιο  σε όλη την οικογένεια του και σε συγγενείς που ήλθαν στο σπίτι του. Όλοι κάθονται στο καθιστικό στο σαλόνι. Τους έχει δείξει την προσευχή και την εικόνα Του Αγίου. Την έχουν βάλλει πάνω στην τραπεζαρία. Είναι αργά και η συζήτηση συνεχίζεται. Όπως διηγείται ο ίδιος, ξαφνικά όλοι βλέπουν μια λάμψη χρώματος λευκού και μπλε να διαρρέει το δωμάτιο, να κατευθύνεται στην τραπεζαρία  και να σταματά στην εικόνα. Τρομάζουν, Κοιτούν μήπως πέρασε κάποιο αυτοκίνητο και ήταν τα φώτα του. Δεν βλέπουν τίποτα. Καταλαβαίνουν την παρουσία Του Αγίου. Τον Δοξάζουν.

Μαρτυρία 11

2018. Β.Κ. Άνδρας. Θεσσαλονίκη. Δημοσιογράφος. Μαθαίνει για τον Άγιο και το παρεκκλήσι. Δεν γνώριζε Τον Άγιο. Επισκέπτεται την περιοχή, ύστερα από επίσκεψη στο Άγιο όρος.  Παίρνει συνεντεύξεις. Προβληματίζεται, απορεί. Αφιερώνει εκπομπή στο ραδιόφωνο για το θέμα. Ο γιός του αρρωσταίνει. Τον ενημερώνουν οι γιατροί για πολύ σοβαρό πρόβλημα στο παιδί του. Διαβάζει την προσευχή και σταυρώνει το παιδί με την εικόνα Του Αγίου. Πηγαίνει στο σπίτι του. Την επομένη το πρωί, όπως διηγείται ο ίδιος η εικόνα ευωδίαζε. Συγκλονίζονται αυτός και η σύζυγος του. Προσεύχονται, παρακαλούν  τον Άγιο και το θαύμα δεν αργεί. Ο γιός του θεραπεύεται. Το φωνάζει σε όλους Δοξάζει Τον Άγιο. Ενημερώνει  φίλους και συγγενείς. Πηγαίνει σε νοσοκομείο που νοσηλεύεται συνάδελφός του γυναίκα με διάγνωση καρκίνου του παχέος εντέρου και μεταστάσεις στο συκώτι. Της πηγαίνει την εικόνα και την προσευχή. Το δωμάτιο της ασθενούς ευωδιάζει. Το αντιλαμβάνονται όλοι. Μιλάει για Τον Άγιο στην παθούσα. Προσεύχεται και Τον παρακαλεί. Το θαύμα γίνεται. Η συνάδελφος χειρουργείται με μεγάλη επιτυχία. Οι γιατροί είναι χαρούμενοι. Ήταν πολύ δύσκολη η επέμβαση. Καταλαβαίνουν όλοι ποιος ήταν στο χειρουργείο μαζί με τους  γιατρούς.   Άλλος συνάδελφος του Β.Κ  έχει πρόβλημα ψυχικής υγείας. Κάνει θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα. Έχουν κλονιστεί τα νεύρα του. Η κατάσταση πολύ δύσκολη. Τον επισκέπτεται ο Β.Κ. Τον σταυρώνει με την εικόνα Του Αγίου. Διαβάζει την προσευχή. Ο ασθενής την ίδια στιγμή ηρεμεί. Επανέρχεται. Γίνεται καλά. Ζητάει να μάθει για Τον Άγιο. Ενημερώνεται. Τον δοξάζει.  Η παρουσία Του Αγίου δεν σταματά εδώ για τον Β.Κ. 21 Απριλίου 2018, βρίσκεται στο όχημά του και κινείται με ταχύτητα σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας. Ενώ οδηγεί σκέφτεται ότι έχει καιρό να πάει στο παρεκκλήσι Του Αγίου στον Ευαγγελισμό. Εκείνη την στιγμή το όχημα παθαίνει σοβαρή βλάβη και είναι εκτός ελέγχου. Το σοβαρό ατύχημα είναι πολύ κοντά, όπως διηγείται ο ίδιος. Ξαφνικά και χωρίς να κάνει κάτι το όχημα επιβραδύνει μόνο του. Σταματάει σε τέτοιο σημείο που παρέχει ασφάλεια για τον Β.Κ και τους άλλους οδηγούς. Ο Άγιος τον έσωσε. Το πιστεύει και τον ευγνωμονεί.  

Μαρτυρία 12

2018. Σ.Τ. Άνδρας. Καθηγητής. Ευλαβείται Τους Αγίους της εκκλησίας μας. Είναι ένας από τους επιστήμονες που ασχολείται με την έρευνα για Τον Άγιο.  Έχει προγραμματίσει μια πολύ σοβαρή εξέταση στο νοσοκομείο. Παρακαλεί και προσεύχεται Τον Άγιο. Πηγαίνει στο νοσοκομείο. Έχει μαζί του την εικόνα Του Αγίου.  Γίνεται η εξέταση βγαίνουν τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Σ.Τ. δοξάζει τον Άγιο.

Μαρτυρία 13

2018 Σ.Κ. Γυναίκα. Χαλκίδα. Μαθαίνει για Τον Άγιο. Δεν Τον γνώριζε. Ο αδελφός της έχει σοβαρό πρόβλημα. Έναρξη εγκεφαλικού, γνωματεύουν οι γιατροί. Είναι νέος. Η Σ.Κ μαθαίνει για την θαυματουργή προσευχή. Την διαβάζει. Παρακαλεί Τον Άγιο να βοηθήσει τον αδελφό της. Ο Άγιος δεν της το αρνείται. Το θαύμα γίνεται. Ο αδελφός επανέρχεται. Γίνεται καλά. Όλοι δοξάζουν και ευλαβούνται Τον Άγιο.

Μαρτυρία 14

Δεκέμβριος 2018. Χ.Π. Γυναίκα. Αθήνα. Μαθαίνει για τον Άγιο Λάζαρο. Δεν γνώριζε την Αγιότητά Του.  Ο αδελφός της νεαρός, με σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι στο νοσοκομείο. Διάγνωση: Ύστερα από αφαίρεση ελιάς παρουσιάστηκε ξαφνικά μελάνωμα από καρκίνωμα στο σημείο. Τα λευκά αιμοσφαίρια ανέβηκαν. Οι γιατροί κρίνουν πολύ σοβαρή την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της κατάστασης . Ενημερώνουν τους οικείους. Κάνουν ειδικές εξετάσεις. Η Χ.Π. διαβάζει την θαυματουργή προσευχή Του Αγίου. Τον παρακαλεί και τον σταυρώνει με την εικόνα Του Αγίου. Το θαύμα δεν αργεί. Τα λευκά αιμοσφαίρια επανέρχονται στα φυσιολογικά όρια. Η θεράπουσα ιατρός τους ανακοινώνει: «μόνο με θαύμα μπορεί να συμβεί αυτό». Δοξάζουν και δοξολογούν Τον Άγιο.

Μαρτυρία 15

Ιανουάριος 2019. Σ.Κ. Γυναίκα. Αθήνα. Διαγνώνεται καρκίνος στους πνεύμονες της.  Η κατάσταση κρίσιμη. Οι γιατροί κρίνουν ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο. Έχει μαζί της  την προσευχή και την εικόνα Του Αγίου.  Διαβάζει την προσευχή συνεχώς. Τον παρακαλεί. Τον Δοξάζει και Τον ευγνωμονεί και Εκείνος την ακούει είναι δίπλα της. Μπαίνει στο χειρουργείο. Η εγχείριση δύσκολη. Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εγχείρισης ο πνεύμονας αρχίζει να διαστέλλεται και να πάλλεται, πιθανόν από κάποια παλιά βρογχοπνευμονία. Οι γιατροί δεν μπορούν να συνεχίσουν(όπως οι ίδιοι δήλωσαν). Αποφασίζουν να σταματήσουν την επέμβαση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και τότε γίνεται κάτι που μόνο Ο Άγιος θα μπορούσε. Ξαφνικά!  Σταματούν οι διαστολές και οι παλμοί του πνεύμονα. Οι γιατροί συνέχισαν. 5 ώρες χειρουργείο. Η Σ.Κ. εισέρχεται στην εντατική. Διηγείται αργότερα η ίδια. «αισθανόμουν Τον Άγιο δίπλα μου. Τον καταλάβαινα».  Την επομένη  βγαίνει από την εντατική και σε τρείς μέρες από το νοσοκομείο. Η επέμβαση πέτυχε. Είναι καλά. Βγαίνουν και τα αποτελέσματα της ταχείας βιοψίας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Οι αναφορές στα θαύματα Του Αγίου δεν σταματούν εδώ. Έχουν καταγραφεί και άλλα. Όχι μόνο σε θέματα υγείας, αλλά και σε αιτήματα πιστών που έχουν σχέση με τακτοποίηση εκκρεμοτήτων. Απλών ανθρώπων που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και με την βοήθεια Του Αγίου τα επέλυσαν.

Από τις 29 Απριλίου 1993 που έγινε το θαύμα με τα σημάδια στο πέπλο, οι πιστοί αρχίζουν  να μαθαίνουν για Τον Φίλο Του Χριστού και την σχέση Του με το χωριό Ευαγγελισμός. Επισκέπτονται το παρεκκλήσι. Προσεύχονται. Τον παρακαλούν. Προσκυνούν την εικόνα Του και το πέπλο με τα σημάδια. Παίρνουν λαδάκι από το καντήλι Του. Κάποια από τα θαύματα αναφέρονται από τότε. Όπως αυτό με τον Κ.Λ. Άνδρα από την Αθήνα, τον Ιανουάριο του 1996. Όλοι οι γιατροί το είχαν αποφασίσει. Τρία νοσοκομεία είχαν γνωματεύσει. Το πόδι έπρεπε να κοπεί. Λόγω του υπερβολικού ζαχαρώδη διαβήτη είχε σταματήσει να πηγαίνει το αίμα στο πόδι. Θα σάπιζε σε λίγο καιρό. Ο Άγιος δεν το άφησε έτσι. Έκανε το θαύμα Του αφήνοντας άφωνους και τους γιατρούς. Το λαδάκι από το καντήλι Του και οι παρακλήσεις των οικείων του ασθενούς     εισακούστηκαν από Τον Άγιο. Το πόδι δεν κόπηκε. Το αίμα επανήλθε στην φυσιολογική του κατάσταση. Το ίδιο συνέβη και στον Ο.Γ. Άνδρας από την Εύβοια το 2000. Με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα και ενώ νοσηλευόταν και οι γιατροί έδιναν μάχη να τον σώσουν, είδε στον ύπνο του  το εκκλησάκι Του Αγίου στον Ευαγγελισμό. Ο Άγιος τον έσωσε.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρουσίας και της βοήθειας Του Μεγάλου Αυτού Θαυματουργού Αγίου είναι αυτό της Ε.Λ.  Νεαρή κοπέλα το 2000 στην Αθήνα.  Όταν είχε ένα σοβαρό ατύχημα με δίκυκλο και δεν έπαθε τίποτα. Η σοβαρότητα του ατυχήματος φάνηκε όταν με την πτώση της από το δίκυκλο ράγισε το κράνος που φορούσε. Όπως διηγείται η ίδια που ευλαβείται πολύ Τον Άγιο, ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος και είχε τις αισθήσεις της,  είδε να την πλησιάζουν τρία άτομα Δύο κοπέλες και ένας άντρας με άμφια ιερέα. Της άπλωσε το χέρι και την κάλεσε με το μικρό της όνομα λέγοντας της «μην φοβάσαι θα γίνεις καλά». Ύστερα χάθηκαν.  Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια να καταλάβει ότι τα άτομα αυτά ήταν Ο Άγιος Λάζαρος με τις Άγιες Αδελφές Του Μαρία και Μάρθα.

Εκείνο που πρέπει να τονισθεί και να αναφερθεί, είναι τα θαύματα Του Αγίου στην περιοχή του Λαγκαδά και μάλιστα στους κατοίκους του χωριού Ευαγγελισμός. Δεν υπάρχει σπίτι και οικογένεια που να μην έχει να διηγηθεί κάποιο θαύμα από Τον Άγιό τους, τον «παππού Λάζαρο» όπως τον αποκαλούν. Δυστυχώς δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα. Αρκεί ο αναγνώστης να επισκεφτεί το χωριό, να μιλήσει μαζί τους και θα ακούσει ώρες ολόκληρες διηγήσεις και θαύματα.  Εκείνο που συγκλονίζει είναι αναφορές από τους κατοίκους ότι Τον έχουν δει!  Είτε στο παρεκκλήσι, είτε αλλού.

Ἠγαπημένε φίλε τοῦ Ζωοδότου, καὶ ὁμόζηλε καὶ σύσκηνε τῶν Αὐτοῦ Ἀποστόλων, ἐν Κιτίῳ ἠγωνίσω πρὸς ἑδραίωσιν τῆς τοῦ Χριστοῦ ἀληθείας, ἱερώτατε Λάζαρε· ἠθῶν οὖν ἀμέμπτων διαγράψας διαυγεστάτην εἰκόνα, ἀνῆλθες Χριστῷ ὑπαντῆσαι ἐν πόλῳ δόξης, ἔνθα Αὐτῷ πρεσβεύεις, ὑπὲρ τῶν τιμώντων τὴν πάνσεπτον μνήμην σου.

 

Ἐκ παντοίων κινδύνων τοὺς δούλους Σου φύλαττε,...

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.