ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό νέος προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης Κ19

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό νέος προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης Κ19

Ο Ολυμπιακός ανέθεσε την τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κ19 σε Γάλλο προπονητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος κόουτς της ομάδας είναι ο Ρομέν Πιτό, πρώην ποδοσφαιριστής με εκτενή εμπειρία στη Ligue 1 και πλούσιο βιογραφικό.

Ο Πιτό, που σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει τα 47 του (γεν. 8/8/1977), είναι προσωπική επιλογή του διευθυντή των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Ζοζέ Ανιγκό. Από χθες (4/8) βρίσκεται στο Καρπενήσι, όπου η Κ19 προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν από την περασμένη Παρασκευή.

Από το 2002 έως το 2013, ο Ρομέν Πιτό αγωνίστηκε σε κορυφαίο επίπεδο στη Γαλλία με τις ομάδες Νίς, Σοσό και Μονπελιέ, συμμετέχοντας σε πάνω από 350 αγώνες στη Ligue 1 και σε περισσότερους από 400 σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2013, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στις ακαδημίες της Μονπελιέ (2013-2017), ανέβηκε στην ομάδα Β (2017-2021) και στη συνέχεια έγινε συνεργάτης του Ολιβιέ Νταλ’Ολιό στην πρώτη ομάδα. Όταν ο Νταλ’Ολιό απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2022, ο Πιτό ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Μονπελιέ, θέση που κράτησε έως τον Φεβρουάριο του 2023.

Η περίπτωση του Πιτό είναι παρόμοια με αυτή του  Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, τον οποίο ουσιαστικά διαδέχεται στην ηγεσία των κατόχων του Youth League.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image