ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η υπόθεση Ρόμπιν Κουάισον: Σταθερός στόχος του Άρη από το καλοκαίρι

Η υπόθεση Ρόμπιν Κουάισον: Σταθερός στόχος του Άρη από το καλοκαίρι

Η περίπτωση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, του 31χρονου Σουηδού επιθετικού, Ρόμπιν Κουάισον, δεν ήταν ένα ξαφνικό ενδιαφέρον για τον Άρη, καθώς βρισκόταν στα πλάνα της ομάδας ήδη από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού. Η προσοχή του συλλόγου στράφηκε στον Κουάισον μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Ελ Ετιφάκ, καθώς οι "κίτρινοι" είχαν γνώση των συνθηκών και της απόφασής του να επιστρέψει στην Ευρώπη, μετά από ένα δύσκολο εξάμηνο στη Σαουδική Αραβία.

Ο αποκλεισμός του παίκτη από την Ελ Ετιφάκ τον Ιανουάριο και η μεταγραφή άλλων επιθετικών στην ομάδα, οδήγησε την Ελ Ετιφάκ να του ζητήσει να λύσει το συμβόλαιό του. Με ετήσιες απολαβές που άγγιζαν τα 2.5 εκατομμύρια δολάρια, ο Κουάισον αρνήθηκε, γεγονός που οδήγησε στον σταδιακό παραγκωνισμό του. Η οικονομική διάσταση αυτής της διαφωνίας ήταν ξεκάθαρη, με στόχο να τον πιέσουν να αποχωρήσει.

Την 1η Ιουλίου ο Κουάισον αποδεσμεύτηκε, αλλά οι συζητήσεις για το επόμενο βήμα του είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Με εμπειρία σε κορυφαία πρωταθλήματα όπως το γερμανικό και το ιταλικό, η επιστροφή του στην Ευρώπη και σε ανταγωνιστική λίγκα ήταν προτεραιότητά του. Όταν ο Άρης ξεκίνησε να ασχολείται με την περίπτωσή του, οι οικονομικές απαιτήσεις του Σουηδού ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές που τελικά συμφωνήθηκαν, φτάνοντας πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image