Συνέντευξη με τον επαγγελματία ζωικής παραγωγής, Αντώνη Κάμπουρα (του π. Χρήστου Κατσούλη)

Συνέντευξη με τον επαγγελματία ζωικής παραγωγής, Αντώνη Κάμπουρα (του π. Χρήστου Κατσούλη)

Μία συζήτηση μαζί του είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη αλλά και απρόσμενη, σε απαντήσεις, αναφορές αιχμηρές και σωστές (και εκτός αντικειμένου του), αλλά προτίστως αδελφική και ειλικρινής, γεμάτη αγάπη για την Ελλάδα και τις θυσίες όλων μας.

Μιλάμε για τον κ. Αντώνη Κάμπουρα, (σωστό) επαγγελματία ζωικής παραγωγής.

Ερώτηση: Αγαπητέ Αντώνη, από πότε ασχολείσαι με την αγροκτηνοτροφία;

Απάντηση: Τελειώνοντας το εξατάξιο Γυμνάσιο, πέρασα στο τμήμα Ζωικής παραγωγής των τότε ΚΑΤΕΕ μετέπειτα ΤΕΙ Λαρισης Θεσσαλίας. Παίρνoντας το πτυχίο, άρχισα την επαγγελματική μου καριέρα απο το 1984 στο χώρο της Κτηνοτροφίας και ειδικότερα των ζωοτροφών σαν πωλητής διατροφικών συμπληρωμάτων ως μισθωτός σε εταιρεία.

Ερώτηση: Τι είναι η ζωοτεχνία;

Απάντηση: Ζωοτεχνία είναι επιστήμη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, που ασχολείται με την εκτροφή και την διατροφή των παραγωγικών ζώων και πτηνών, εφαρμόζοντας παράλληλα γενετική βελτίωση για την αύξηση των αποδόσεων και αξιοποίηση για καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Ερώτηση: Ποιά είναι τα προβλήματα της Ελληνικής κτηνοτροφίας και από πότε ξεκίνησαν;

Απάντηση: Έγκλημα για μια χώρα που παράγει τα πάντα πρωτογενώς. Η χώρα μας ήταν δομημένη μέχρι την δεκαετία του 50 σε αγροτικό προσδιορισμό με το ΑΕΠ της στο 60% στον πρωτογενή τομέα. Η μετανάστευση και η αστυφιλία δημιούργησε μετακινήσεις πληθυσμών χωρίς τεχνοοικονομικές υποδομές και κίνητρα οικονομικά. Στο ισοζύγιο πληρωμών μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών, είμαστε ελλειπείς στις εισαγωγές με αρνητικό πρόσημο (έτσι δημιουργήθηκε το χρέος) με τον τομέα των κρεάτων και ζωοτροφών στην πρώτη θέση, και δεύτερη τα καύσιμα. Στη χώρα μας στη πετυχημένη περίοδο 1967-1973, δημιουργήθηκαν συνθήκες για την επάρκεια της κτηνοτροφίας σε ποσοστό που αγγίζει το 90-95%. Μετά το 74', η κατάσταση υπέρ των εισαγωγών χειροτερεύει και έφθασε σήμερα με την πλήρη εξάρτηση της ΕΕ για να έχουμε αυτάρκεια στην ζωική παραγωγή

Βοοειδη 25%

Χοιρινά 25%

Προβατα 70%

Πτηνα 80%

Μελισσοκομία 60%

Δηλαδή ντροπή για μια χώρα πρώην κτηνοτροφική να μην μπορεί να ταΐζει με δικά της κρέατα τον πληθυσμό της. Η μεγάλη γάγγραινα (παθογένεια) ήταν και είναι, τα συμφέροντα ολιγαρχίας που είναι καρχαρίες και ασχολούνται με τις εισαγωγές. Η παθογένεια συνεχίζεται μέχρι λήξεως του Ψευτορωμέϊκου (κάτι ήξερε ο Αγ Παΐσιος που έλεγε: ‘’ να έχετε λίγες κότες και κατσίκες..’’). Αποτέλεσμα όλων αυτών, το ΑΕΠ στον Πρωτογενή τομέα σήμερα κυμαίνεται στο 18-20% και είναι η μοναδική παραγωγική διαδικασία εντός των δανείων. Η χώρα μας, αν θέλουμε να ξαναγεννηθεί, γυρναμε πίσω στην Φυτική και Ζωική παραγωγή σε ποιοτικά προιόντα και μόνο έτσι επανεκκινεί .

FB IMG 1643619904006 002

Ερώτηση: Με την υγεία των ζώων, τι γίνεται;

Απάντηση: Η υγεία είναι αρμοδιότητα της Κτηνιατρικής με εμβόλια, φάρμακα, απολυμαντικά, απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των γεωργικών εκμεταλεύσεων. Τίποτα Ελληνικό, μόνο εντολές, χωρίς να διεκδικούμε τίποτα. Δεν υπάρχει συνεταιριστικό κίνημα, οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν μονοπώλιο στους σπόρους, βλέπε σόγια, καλαμπόκια, ρυθμίζουν το κόστος παραγωγής των ζωοτροφών και χειραγωγούν τις τιμές των τελικών προιόντων.

Ερώτηση: Ακούμε από όλους σχεδόν τους κρεοπώλες να διαφημίζουν την Ελληνικότητα των κρεάτων τους, έτσι είναι;

Απάντηση: Ελληνικότητα;;; χαχαχαχαχα. Μόνη σιγουριά η προσωπική σχέση - επαφή με παραγωγούς. Στη Αθήνα πολύ δύσκολο, στη επαρχία ευκολάκι...Εξάλλου ζούμε σε δύο κράτη, το Αθηναϊκό και το Ελληνικό...

Ερώτηση: Μπορεί η ελληνική ύπαιθρος να συντηρήσει και να θρέψει όσα ζώα χρειαζόμαστε για την διατροφή μας;

Απάντηση: Η Φυτική παραγωγή μπορεί να συντηρήσει - θρέψει περίπου 80.000.000 κατοίκους. Η Ζωική περίπου τον μισό πληθυσμό. Ναι μπορεί να θρέψει σε φουλ παραγωγή ζωοτροφών-ζώων -προιόντων περί τα 40.000.000. Να η επανεκκίνηση!!! Αλλά με ποιους??? Τους δανειστές??? Την ΕΕ και τις επιδοτήσεις τους που δημιούργησαν γεννεές να καααθοονταααιιι!!!! Επιδοτήσεις λέγονται τα σύγχρονα καθρεφτάκια στους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!!!

ksh

Ερώτηση: Τι είναι το χαλάλ και πώς βλέπεις την επερχόμενη επικράτηση του κρέατος κυτταρικής αγροκαλλιέργιας;

Απάντηση: Χαλάλ είναι η διαδικασία σφαγής των ζώων, πτηνών των μουσουλμάνων. Ο ιμάμης διαβάζει λόγια κατά την διάρκεια της σφαγής των, άρα είναι ‘’διαβασμένα’’, μεγάλες εταιρείες πτηνών έχουν υιοθετήσει το χαλάλ και το αναγράφουν στο σφαγείο. Κρέας κυτταρικής αγροκαλλιέργιας. Κρέας εργαστηρίου? Ναι τεχνιτό κρέας για τον ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΟ ΖΟΜΠΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. Ναι έχουν παράξει τεχνικο-συνθετικό κρέας σε εργαστήρια (όπως και το συνθετικό mRna γονιδιακό τρύπημα) από υδρογονάνθρακες και άλγες (φύκια). Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ας τα φάνε τα ζόμπι μετά - άνθρωποι.

Ερώτηση: Υπάρχουν νομίζεις παράγοντες (ντόπιοι ή ξένοι) που αποτρέπουν την κτηνοτροφική αυτάρκεια της Ελλάδος;

Απάντηση: Δεν υπάρχει Συνεταιριστικό κίνημα. Η διατροφή άπτεται των οικονομικών αποτελεσμάτων. Ένα κομμάτι περίπου, το 15-20% των εκτροφών περιλαμβάνει την υγεία των ζώων και ταυτίζεται απόλυτα με το κέρδος. Πέρα όμως από την παθογένεια των ντόπιων ολιγαρχών, η είσοδος στην ΕΕ, η Αγροτική μας πολιτική, είναι αμιγώς εφαρμοσμένη στις ντιρεκτίβες της ΕΕ . Όλες οι εκτροφές και η διατροφή των ζώων, πτηνών, να έχουν γνώμονα, πρώτα να μην είναι ενάντια στην φυσιολογία των ζώων. Όπως πχ ο αείμνηστος καθηγητής Καλαισάκης έλεγε στα μηρυκαστικά ότι για να υπάρχει σωστός μηρυκασμός ,πρέπει σε κάθε κοιλιακό φόρτο οι χονδροειδείς τροφές να είναι 90% και τα φυράματα 10%. Εμείς στην πράξη το κάναμε 50-50 και κάναμε το πρόβατο και την αγελάδα, γουρούνι. Άλλο που δεν θέλανε τα οικονομικά συμφέροντα να πουλάνε περισσότερα φυράματα, φάρμακα, αναλώσιμα σε βάρος της φυσιολογίας, με αποτέλεσμα όπως πάλι μου έλεγε ο γέροντας Πορφύριος: "μικρά κοριτσάκια 8 χρόνων έχουνε πρόωρη εμμηνό ρήση από αυτά που εσύ τα ταϊζεις."

Ερώτηση: Η ‘’πανδημία’’ επέφερε αλλαγές στην φαρμακευτική συνήθεια αντιμετώπισης προβλημάτων στις κτηνοτροφικές μονάδες και ποιες είναι αυτές;

Απάντηση: Η επιδημία και όχι πανδημία δεν επέφερε αλλαγές.....Εν αντιθέσει, έπρεπε να διδαχτούμε πως αντιμετώπισαν οι μονάδες, την γρίπη των πτηνών ή τον καταρροϊκό πυρετό των προβάτων. Με μαζικές απολυμάνσεις ευρέως φάσματος που καλύπτουν ιούς, μικρόβια, μύκητες μειώνοντας το ιικό φορτίο κάθετα. Αν εφαρμόζαμε την ίδια λογική στον κορωναίο, η εξάπλωση του θα ελέγχοταν απόλυτα. Εξάλλου, το κόστος των απολυμαντικών είναι σχετικά μικρό. Το ίδιο θα συνέβαινε και στα εμβόλια. Εδώ τα εμβόλια, είναι ζωντανοί ιοι ή εξασθενημένοι ιοί με την συμβατή τεχνολογία και φυλάσσονται σε ψύξη η κατάψυξη και όχι όπως τα συνθετικά χημικά mrna peww γονιδιώματα εργαστηρίων των κορωναίων με όλα τους τα συμπαραμαρτούντα.

FB IMG 1643619747560 002

Ερώτηση: Έχουμε τον τρόπο να αποκτήσουμε υγιή κτηνοτροφία και τι χρειάζεται γι’αυτό;

Απάντηση: Αν μελετήσουμε την εξαήμερο του Μεγάλου Βασιλείου, περιγράφεται η γέννεσις των ζώων των πτηνών των ερπετών κλπ. Θα δούμε ότι όλα έγιναν καλώς και με σοφία. Εμείς στη Ζωοτεχία, έχουμε ένα κύριο μάθημα που λέγεται Φυσιολογία των ζώων. Εκεί περιγράφονται οι μηχανισμοί όλων των λειτουργιών των ζώων και των πτηνών. Η φυσιολογια παίζει πρωτεύοντα ρόλο παντού. Όταν παραβιάζεται η φυσιολογία των μηχανισμών γενικότερα, δημιουργούνται ανωμαλίες-παθογένειες. Η παραβίασις των φυσικών νόμων-φυσιολογία είναι ύβρις και μετά την ύβρη εχουμε νέμεση. Φυσικά αυτό ισχύει σε όλους τους έμβυους οργανισμούς, εν λόγους και α-λογους. Πέρα της φυσιολογίας που πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα, πρέπει να έχουμε μια φιλοσοφία, που να άπτεται στην ποιότητα των ζώων και στις αποδόσεις των, σε σχέση πάντα με το μικροκλίμα της περιοχής, και της χώρας γενικότερα.
Μέσα σε αυτή την λογική, φιλοσοφία, πρέπει να δημιουργήσουμε μιαν κτηνοτροφία με ζώα, πτηνά, που να εκτρέφονται με τροφές που να μην είναι υβρίδια, όσον αφορά τα χοιρινά και τα πτηνά και χονδροειδείς τροφές υψηλής βιολογικής αξίας για τα μηρυκαστικά, έτσι ώστε να έχουμε κρέας βιολογικό, και γαλακτομικά προϊόντα άριστης ποιότητας.
Πρέπει με μια πολιτική αποκέντρωσης να δώθουν κίνητρα ώστε να επιστρέψουν πληθυσμοί στην ύπαιθρο χώρα με ενασχόληση μικρών οικογενειακών κτηνοτροφικών εκμεταλεύσεων, με γνώμονα πάντα τα ποιοτικά προϊόντα. Η χώρα θα αποκτήσει παραγωγική διαδικασία και το ΑΕΠ στον πρωτογενή τομέα, θα δούμε να γυρίζει ξανά στο 50%. Πρόσθετα, με τις βιομηχανικές συσκευασίες, μεταποιήσεις και προωθήσεις, θα αποκτήσει ικανό ποσοστό δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό την ανεργία και αυξάνοντας το εισόδημα των πολιτών. Όλα αυτά για να εφαρμοστούν, χρειάζεται να υπάρχει μια πραγματική Ρωμαϊκή Ορθόδοξη διακυβέρνηση και όχι την τυρρανική σατανοκρατούμενη ευρωλιγούρικη που ζούμε τώρα. Πίσω ολοταχώς. Εκεί είναι το μέλλον.

Ερώτηση: Μέσα από την πολυετή πείρα σου ,τί συμβουλές θα έδινες στους νέους ζωοτέχνες που προσπαθούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της υγιούς κτηνοτροφίας;    

Απάντηση: Ο Άγιος Πορφύριος μας έλεγε να προσέχουμε να μην παραβιάζουν την φυσιολογια των ζώων, γιατί αυτά θα μας εκδικηθούν με τις αρρώστιες. Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να έχουμε κρέας, αυγά, γάλα, που θα το τρώμε και δεν θα μας τρώει. Πρώτα να μην είμαστε ενάντια στην φυσιολογία των ζώων είπαμε....Από που ξεκινάμε? Από την εκπαίδευση των στελεχών και την επιμόρφωση των εκτροφέων. Πρέπει να προσέξουμε πολύ!!! Θα δώσουμε λόγο στον Θεό. Αυτά έχω να πω στους νεώτερους Ζωοτέχνες. Μην ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μια χώρα που ό,τι παράγει, είναι ότι καλύτερο υπάρχει.

Αγαπητέ Αντώνη Κάμπουρα ,ευχαριστώ πολύ για τα τόσα χρήσιμα και ενδιαφέροντα και για τον χρόνο που μου αφιέρωσες.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.